Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi. Contractele pentru lucrarile de deszapezire si asfaltare, vizate de procurori

16-05-2017 07:46

perchezitii

Procurorii DNA fac perchezitii, marti dimineata, la sediul Consiliului Judetean (CJ) Iasi si la Directia de Drumuri Judetene.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi a declarat pentru News.ro ca ancheta ar viza modul in care au fost facute lucrarile de asfaltare la drumul judetean Gropnita-Movileni, in cazul caruia ar fi fost facuta o plangere a CJ la DNA, in toamna anului trecut.

De asemenea, ar fi verificat si contractul pentru refacerea drumului Iasi-Tibanesti.

Maricel Popa a spus ca aceste contracte au fost incheiate de vechea conducere a Directiei de Administrare a Drumurilor Judetene, al carei director, Daniel Minciuna, a decedat in urma cu doua luni.

Seful Consiliului Judetean Iasi a mai sustinut ca anchetatorii au cerut si documente legate de atribuirea lucrarilor de deszapezire pentru perioada 2016-2017.

Potrivit unor surse judiciare, in acest dosar se fac cercetari pentru infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu, iar pechezitiile au loc la 15 adrese, inclusiv la societati comerciale.

Maricel Popa, care este presedinte al filialei judetene a PSD Iasi, se afla la conducerea CJ Iasi din iunie 2016.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO