Pentru ei, omuletii Lego sunt o joaca in valoare de sute de mii de euro. "Ii asamblam si apoi le trimitem pozele titularului"


Ultimul update: Sambata 12 Decembrie 2015 00:19
Data publicarii: Miercuri 09 Decembrie 2015 18:25
Categorie: Stiri actuale

Este agitatie mare in Portul Constanta. Vamesii au retinut zeci de "Minioni", dar si cateva printese, care in baza unor documente false s-au recomandat Elsa si Ana.

Toti acesti intrusi vin din China si imita marci de renume. Daca ajung pe piata, pe langa prejudiciul adus marcii orginale, pot pune in pericol si sanatatea copiilor care le primesc.

In portul Constanta Sud Agigea, la depozitul cu marfuri contrafacute ne intampina, aliniati, cativa minioni. Unul dintre angajati - specializat, fara voia lui, in jucarii - recunoaste ca aceste personaje simpatice i-au dat mari batai de cap.

''Am avut oarece dubiu si accesand in sistemul nostru informatic, ne-am dat ca e marca protejata si atunci am avut prima retinere de minioni", spune vamesul.

Din plus sau din plastic, zeci personaje contrafacute in Asia ar fi trebuit sa intre pe piata din Romania.

Jocurile Lego reprezinta de asemenea o provocare pentru vamesi care trebuie sa monteze piesele pentru a vedea daca sunt sau nu originale. Joaca lor este insa una cat se poate de serioasa cu miza de sute de mii de euro.

"La fiecare retinere de Lego, trebuie sa ansamblam cate un omulet ca sa trimitem poze titularului", spun vamesii.

Olaf si Anna, doua personaje indragite din filmul de animatie Frozen, au venit in portul Constanta tocmai din China. Au strabatut cateva mii de kilometri, dar drumul lor se incheie aici. Pentru ca, nu e greu sa-ti dai seama, aceste doua jucarii nu au prea multe in comun cu eroii filmului de animatie.

Cand vine vorba despre cosmetice sau parfumuri, autoritatile ne sfatuiesc sa citim cu atentie etichetele- in cazul falsurilor lipsesc litere.

Numai in acest an, vamesii au confiscat produse contrafacute in valoare totala de 17 milioane de euro. 3 milioane valoareaza doar jucariile. Toate marfurile vor fi distruse.

VIDEO PROTVPLUS.RO