Pedeapsă maximă pentru un gălățean care a ucis câinele vecinilor. „Când eu plec la puşcărie, tu-ţi bagi doliu în casă”

Dată publicare: 29-03-2021 17:08
Dată actualizare: 29-03-2021 18:11


Un individ de 49 de ani, care în urmă cu doi ani a omorât câinele unor vecini, a primit pedeapsa maximă.

Magistraţii Judecătoriei Galaţi l-au condamnat la un an de închisoare cu executare, în primă instanţă, în condiţiile în care omul s-a dovedit a fi un adevărat pericol public. Bărbatul poate contesta decizia. Dacă va ajunge în penitenciar, executarea pedepsei ar reprezenta o premieră pentru România.

Căţeluşa în vârstă de 12 ani, pe nume Rita, a intervenit cu devotament pentru a-şi apăra stăpânul. Individul care a lovit-o cu un cuţit era cunoscut drept un tip foarte violent şi era în război cu tot blocul, dar în special cu proprietarii animalului, care locuiesc în apartamentul de deasupra lui.


Laurenţiu Bocioc, proprietarul câinelui: "A vrut să dea în mine şi, după aia, pur şi simplu a dat în câine. Câinele băgându-se între mine şi el, vă daţi seama că l-a lovit pe el. Mi-a salvat viaţa."

De mai bine de doi ani, de când s-au întâmplat aceste scene oribile, stăpânii Ritei îşi caută dreptatea în instanță. Fetiţa lor, în vârstă de aproape 14 ani, este traumatizată de ceea ce a văzut şi de vecinul care continuă să ameninţe toată familia. Părinţii i-au cumpărat un alt câine din aceeaşi rasă, Amstaff. Acum copila face o terapie specială, fiindcă vecinul extrem de violent a devenit cel mai negru coşmar al ei.


Mariana Bocioc, stăpâna câinelui: "Zi de zi ameninţa şi copilul, şi pe noi, şi celălalt căţel. Că omoară, că face, că drege... Foarte urât!"

„Îţi arăt eu ţie şmecherie. Tu crezi că aşa se lăsă uşor Niciodată în viaţa ta să nu te gândeşti. Îţi arăt eu. Păi dacă plec la puşcărie, îţi arăt eu pentru ce plec. Dar să nu uiţi, când eu plec la puşcărie, tu-ţi bagi doliu în casă. Îţi iau familia şi-ai să vezi tu", i-a amenințat bărbatul.

Astfel de ameninţări şi unele care nu pot fi difuzate, lansate zi de zi de vecinul agresiv, au ajuns şi la urechile judecătorilor. Aşa că magistraţii au hotărât că trebuie aplicată pedeapsa maximă pentru infracţiunea de ucidere cu intenţie, fără drept, a animalelor: un an de închisoare cu executare.

Anamaria Dandeș, Asociaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş": "Reprezintă o victorie nu numai pentru segmentul de populaţie reprezentat de iubitorii de animale, ci o victorie pentru întreaga societate Iată că încet, încet, avem dovezi că orice român, orice cetăţean care abuzează, ucide un animal, va răspunde în faţa legii."

Bărbatul de 49 de ani mai trebuie să plătească şi 5.000 de lei daune. El mai are o cale de atac, însă, dacă nu va avea câştig de cauză, pedeapsa lui ar reprezenta o premieră pentru România.
Un alt bărbat, din Tulcea, a fost condamnat în 2017 la 6 luni de închisoare, după ce a omorât cu cruzime un câine. În Apel, însă, instanţa a decis schimbarea sentinţei în 6 luni cu suspendare.

Tags: caine, condamnare,


VIDEO PROTVPLUS.RO