Tractorul unui bărbat care a aruncat gunoaie pe malul râului Someș, confiscat de Garda de Mediu

Dată publicare: 29-03-2021 17:08
Dată actualizare: 29-03-2021 20:23


Prins în timp ce arunca ilegal deşeuri pe malul râului Someș, un bărbat din Sângeorz-Băi a fost aspru sancţionat: pe lângă amenda zdravănă, inspectorii de la Garda de Mediu i-au confiscat şi tractorul cu care a transportat gunoaiele.

Prins în timp ce arunca ilegal deşeuri pe malul râului Someș, un bărbat din Sângeorz-Băi a fost aspru sancţionat: pe lângă amenda zdravănă, inspectorii de la Garda de Mediu i-au confiscat şi tractorul cu care a transportat gunoaiele.

Autorităţile spun că vor monta şi mai multe camere de supraveghere, în special în preajma apelor, căci mulţi oameni obişnuiesc să arunce moloz în albia râurilor.

Camerele de supraveghere amplasate în zona raului Someș au surprins un bărbat la volanul unui tractor cu remorca încărcată cu moloz. Fără nicio ezitare, toate deşeurile au fost descărcate acolo. Spre ghinionul lui, imaginile au fost postate pe reţelele de socializare şi au ajuns şi în atenţia celor de la Garda de Mediu.

Omul a fost amendat cu 15 mii de lei şi autorităţile i-au confiscat şi tractorul. Localnicii spun că astfel de iniţiative i-ar putea descuraja pe cei care aruncă gunoaiele la voia întâmplării.

Macedon Gagea, localnic: „Merită. Și pe mine dacă mă prinde să mă amendeze. Sunt foarte de acord, pentru că suntem o ţară civilizată. Suntem europeni, nu? Când mergi în alte ţări civilizate, zici: oare cum la ei e aşa? Că am fost crescuţi aşa cum am fost”.

Localnică: „Nu au un pic de bun simţ. Dacă au o sticlă, o aruncă jos, nu contează că au coş de gunoi”.

Autorităţile locale sunt decise să continuie cu astfel de acţiuni. Până acum au fost amplasate în diverse zone 20 de camere de supraveghere.

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi: „Singura soluție sunt camerele mobile amplasate peste tot unde consideră că au probleme şi să confişte utilajele de orice natură care aduc gunoaie. La noi, dacă îl prind cu tirul, tirul îl confiscăm. Bicicleta? Bicicleta o confisc. Păi când vin turiştii şi văd ce îi pe Someș, o iau la fugă”.

Bărbatul care a rămas şi fără tractor a contestat sancţiunea primită.

Grațian Alexandru Monariu, șef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu: „În urma sentinţei definitive, dacă el câştigă procesul respectiv, i se anulează procesul verbal de contravenţie şi i se restituie mijlocul de transport. Dacă nu, intră în proprietatea statului şi se vinde la licitaţie”.

Cei de la Garda de Mediu spun că pentru a scăpa din deşeurile din construcţii, oamenii trebuie să apeleze la firme specializate.


VIDEO PROTVPLUS.RO