Pe cine numește "impostor" și "ticălos" Cristina Tarcea, președintele ICCJ
În timp ce Codruța Kovesi își relansa șansele pentru șefia parchetului european, la București, colegii ei din Ministerul Public au criticat, într-o ședință de bilanț, ceea ce ei numesc atacurile clasei politice la adresa independenței procurorilor.
Iar aliat le-a fost și de această dată președintele Klaus Iohannis care consideră că: ''România nu se poate dezvoltă câtă vreme este influențată de corupție''.
Procurorul General al României susține că 2018 a fost anul în care s-au exercitat presiuni mari asupra sistemului judiciar, în special asupra parchetelor, iar scopul ar fi fost altul decât cel declarat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Augustin Lazăr, procuror general al României: ''Sub pretextul devoalării abuzurilor din modul de înfăptuire a actului de justiție și mai ales ale procurorilor, a fost promovată o campanie abilă având că scop lezarea prestigiului, a încrederii în misiunea socială și probitatea acestora. Au fost extrapolate comportamente discutabile din cazuri izolate la activitatea procurorilor în general, cu consecința inducerii artificiale a unei animozități făță de un întreg corp profesional ''
Iar potrivit președintelui României, politicienii din arcul guvernamental au reușit prin modificările legislative din ultimul an să destabilizeze nu doar activitatea, ci și statutul procurorilor.
Klaus Iohannis, președintele României: ''Guvernul insistă în practica folosirii abuzive de ordonanțe de urgență, care produc, așa cum vedem în ultima perioadă sau ultima ordonanță 7, efecte dintre cele mai profunde și grave în interiorul sistemului de justiție. Afectarea carierei procurorului și judecătorului, tentativa tot mai evidentă de control politic asupra unor parchete, insistența de a spori puterile Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în ciuda faptului că forurile europene au criticat sever înființarea acesteia''
În schimb președinta instanței supreme, care nu a rostit niciun nume a preferat să folosească de o parabolă.
Cristina Tarcea, președintele ICCJ: "Am avut un vis urât, ce e drept, un vis în care m-am întâlnit cu impostorul. El nu se numea așa în visul meu, se numea reformatorul. Impostorul urăște sincer oamenii corecți pentru că ei sunt oglinda în care își vede propria goliciune, aceea spirituală și de caracter. În schimb, el acuză, de regulă cu fapte reprobabile pe care le-a făcut el. El ticălos, nu e nimic și tu ești ticălos, pentru că nu se poate să fii altfel, e inadmisibil să fii altfel. Ce era impostorul din visul meu? Era cel care luptă pentru dreptate, pentru dreptatea lui, crezând întotdeauna că dreptatea lui este dreptatea socială.''
Marele absent de la această ședința de bilanț a fost însuși ministrul Justiției. Tudorel Toader a primit nu una, ci două invitații: una scrisă și una prin viu grai, însă a ales să lipsească. Iar absența vine pe fondul unor tensiuni tot mai mari între el și Ministerul Public, mai ales după recent adoptată OUG 7 care îi revoltă pe toți cei din Parchetul general.
Unii dintre procurorii prezenți astăzi au purtat banderole albe pe braț în semn de protest.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, bilant, ministerul public, augustin lazar,
Dată publicare:
27-02-2019 17:50