Pe cine numește "impostor" și "ticălos" Cristina Tarcea, președintele ICCJ

Ultimul update: Miercuri 27 Februarie 2019 20:24
Data publicarii: Miercuri 27 Februarie 2019 17:50
Categorie: Actualitate

În timp ce Codruța Kovesi își relansa șansele pentru șefia parchetului european, la București, colegii ei din Ministerul Public au criticat, într-o ședință de bilanț, ceea ce ei numesc atacurile clasei politice la adresa independenței procurorilor.

Iar aliat le-a fost și de această dată președintele Klaus Iohannis care consideră că: ''România nu se poate dezvoltă câtă vreme este influențată de corupție''.

Procurorul General al României susține că 2018 a fost anul în care s-au exercitat presiuni mari asupra sistemului judiciar, în special asupra parchetelor, iar scopul ar fi fost altul decât cel declarat.

Augustin Lazăr, procuror general al României: ''Sub pretextul devoalării abuzurilor din modul de înfăptuire a actului de justiție și mai ales ale procurorilor, a fost promovată o campanie abilă având că scop lezarea prestigiului, a încrederii în misiunea socială și probitatea acestora. Au fost extrapolate comportamente discutabile din cazuri izolate la activitatea procurorilor în general, cu consecința inducerii artificiale a unei animozități făță de un întreg corp profesional ''

Iar potrivit președintelui României, politicienii din arcul guvernamental au reușit prin modificările legislative din ultimul an să destabilizeze nu doar activitatea, ci și statutul procurorilor.

Klaus Iohannis, președintele României: ''Guvernul insistă în practica folosirii abuzive de ordonanțe de urgență, care produc, așa cum vedem în ultima perioadă sau ultima ordonanță 7, efecte dintre cele mai profunde și grave în interiorul sistemului de justiție. Afectarea carierei procurorului și judecătorului, tentativa tot mai evidentă de control politic asupra unor parchete, insistența de a spori puterile Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în ciuda faptului că forurile europene au criticat sever înființarea acesteia''

În schimb președinta instanței supreme, care nu a rostit niciun nume a preferat să folosească de o parabolă.

Cristina Tarcea, președintele ICCJ: "Am avut un vis urât, ce e drept, un vis în care m-am întâlnit cu impostorul. El nu se numea așa în visul meu, se numea reformatorul. Impostorul urăște sincer oamenii corecți pentru că ei sunt oglinda în care își vede propria goliciune, aceea spirituală și de caracter. În schimb, el acuză, de regulă cu fapte reprobabile pe care le-a făcut el. El ticălos, nu e nimic și tu ești ticălos, pentru că nu se poate să fii altfel, e inadmisibil să fii altfel. Ce era impostorul din visul meu? Era cel care luptă pentru dreptate, pentru dreptatea lui, crezând întotdeauna că dreptatea lui este dreptatea socială.''

Marele absent de la această ședința de bilanț a fost însuși ministrul Justiției. Tudorel Toader a primit nu una, ci două invitații: una scrisă și una prin viu grai, însă a ales să lipsească. Iar absența vine pe fondul unor tensiuni tot mai mari între el și Ministerul Public, mai ales după recent adoptată OUG 7 care îi revoltă pe toți cei din Parchetul general.

Unii dintre procurorii prezenți astăzi au purtat banderole albe pe braț în semn de protest.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Iohannis a văzut rezultatele votului pentru Kovesi pe telefonul procurorului general. VIDEO
Iohannis a văzut rezultatele votului pentru Kovesi pe telefonul procurorului general. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
elevi
Subiecte MATEMATICĂ Simulare BAC 2019. Elevii susțin azi proba obligatorie a profilului
Mașină spulberată de tren, în Olt. Imagini de la locul tragediei
Subiecte ISTORIE Simulare BAC 2019. Elevii susțin azi proba obligatorie a profilului
Barem ISTORIE Simulare BAC 2019. Elevii susțin proba obligatorie a profilului
Barem MATEMATICĂ Simulare BAC 2019. Elevii susțin proba obligatorie a profilului
Echinocţiul de primăvară. Momentul sosirii primăverii astronomice
Laura Codruța Kovesi
Azi are loc prima rundă de negocieri privind desemnarea procurorului-şef al UE
Ce a păţit un român care nu și-a plătit ratele pentru un televizor cumpărat din Germania
O rețea de traficanți de droguri, întinsă în patru județe, destructurată de polițiști
Şoferiţă din Argeş, la spital după ce a provocat un accident. Ce făcea în timp ce era la volan
”Afacerea” unui bărbat din Râmnicu Vâlcea. Ce a făcut cu un buletin găsit pe stradă
Momentul în care 3 căței sunt salvați dintr-un bazin cu smoală, la Timișoara