Pățania unui primar din Gorj, după ce s-a dat singur în judecată

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Poveste de pomină în Gorj: primarul unei comune s-a dat singur în judecată pentru a putea încasa un spor de 50% din salariu, însă a pierdut procesul.

Edilul a procedat la fel ca predecesorul său în funcţie, care a avut mai mult noroc la instanţa şi a putut să încaseze banii fără probleme. Acum, după ce a pierdut procesul, actualul primar este bun de plată pentru că trebuie să returneze sumele încasate ilegal.

Primarul din comuna Stejari a dat în judecată primăria pe care o conduce în speranţa că va putea încasa şi el sporul de 50% pe care l-a primit cel care a fost înaintea lui în funcţie. Sporul era denumit „de dificultate" pentru că edilul conduce comisia locală de retrocedare a terenurilor agricole.

Pentru a clarifica lucrurile, anul trecut, primarul a purtat tocmai cu sine o corespondență întreagă, în speranţa că la instanţă va avea câştig de cauză.

E logic din punctul meu şi al multora din vedere pentru că edilul Robert Ionuţ Paiusi nu este preşedintele asociaţiei, nu ştiu, e un pic cu cântec acolo, până la urma ştiţi cum e, virgulele în lege de asta sunt lăsate, depinde cum le citeşti”, a spus primarul.

În cele din urmă, primarul a pierdut procesul cu primăria.

Sună puţin haios, dar aceiaşi corespondență au avut-o gândiţi-va toţi primarii care s-au dat în judecată şi au scris lor şi au scris tot lor, cum am procedat şi eu pentru că e simplu”, a continuat acesta.

Prefectura Gorj le-a transmis celor de la primărie să nu mai încaseze banii.

Dacă nu va restitui cei 5000 de lei pe care i-a încasat ilegal câteva luni, cel mai probabil primarul va fi obligat de Curtea de Conturi să returneze suma.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO