Pasionatii de parapante si aeromodele au facut spectacol pe cer in Alba si Sebes: "Am impresia ca sunt ca un vultur"

Ultima actualizare: 05-05-2015 07:02

Pasiunea pentru zborul liber a strans zilele acestea sute de parapantisti la Rimetea, in Alba. Vineri dupa amiaza vantul s-a mai domolit, iar pasionatii sporturilor extreme s-au inaltat curajos spre cer.

In partea cealalta a judetului, la Sebes, pasionatii de aeromodele au fost cei are au facut spectacol pe cer.

Sa te avanti deasupra muntilor, la sute de metri inaltime, este nevoie de curaj. Insa nimic nu se compara senzatia zborului - o spun pasionatii de parapanta stransi zilele acestea la Rimetea, in Alba.

Parapantist: "O senzatie extraordinara. De multe ori am impresia ca sunt ca un vultur."

Parapantist: "Frumos, incantator. Sunt pentru prima data aici, dar deja am planuit sa ma intorc, sa beau palinca si sa ma bucur de viata."

Un zbor cu parapanta costa 180 de lei, iar cine vrea sa se si filmeze plateste in plus 20 de lei.

Iamina Ilea, parapantist: "La inceput a fost un hobby, care s-a transformat intr-o pasiune foarte mare, care s-a transformat intr-o profesie."

Daca la Rimetea parapantistii au pus stapanire pe cer, la Sebes, cei care au facut spectacol au fost pasionatii de aeromodelism.

In fiecare an, amatorii de jucarii pentru oameni mari se intrec intr-o competitie pe care o iau foarte in serios.

Ovidiu Bora, organizator: "Un model poate sa coste 100-200 de lei. Exista in Romania modele care trec de 10.000 de euro."

In cele mai multe cazuri, "pilotii" isi construiesc singuri modelele.

Paul Ghiurca, aermodelist: "Este facut de la zero de mine. Mi-a luat ceva timp, nu m-am grabit foarte mult. Intr-o luna si jumatate l-am terminat."

La urma urmei, ce are aeromodelismul in comun cu parapanta? Pasiunea care nu cunoaste varste. Ambele evenimente se vor incheia duminica.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO