Manele in surdina, mici si bere. 1 Mai pentru romanii care nu au ajuns in acest an la mare sau la munte

01-05-2015 18:27


Gratarul a fost stapan, vineri, peste Romania. Cum, in general, in zonele de picnic nu s-a putut intra cu masina, manelele s-au auzit incet, din laptop.

Micii au sfarait linistiti in soare, iar fumul lor gros, care iti dadea ameteli, a invaluit padurile si pajistile. Paraiele s-au incalzit brusc, dupa ce mii de sticle de bere au poposit in ele, ca sa ajunga la temperatura optima. Traiasca 1 Mai, dar si oamenii muncii, care au stat degeaba.

Dar cum romanului ii place sa se contrazica nu puteau lipsi discutiile neplacute dintre paznici si cei care au insistat sa isi traga masina pe tapsan.

Si odata cu masina au plecat boxele din care s-ar fi auzit manele. Nu-i nimic. Intotdeauna exista o solutie de urgenta: acum a fost laptopul.

In aceste conditii, sa-i credem oare pe acesti domni care sustin sus si tare ca aici se fac cele mai grozave gratare: "Nici in Germania, nici in Canada nu este asa ceva ca la Cernica. Legislatia o lasam intr-o parte, ca nu discutam".

Printre romanii cu experienta, gasim si incepatori: "Suntem studente la Drept,anul patru, nu ne permitem sa mergem la mare de 1 Mai. / Studentii de la Drept nu au bani sa plece la mare? / Aaa, nuuu! M-ati inteles gresit. Nu ne permite timpul".

Din cauza aglomeratiei, intarziatii au stat si o jumatate de ora la coada, ca sa intre in zona de picnic. In marea de romani, niste chinezi au sarit in ochi: "Iesim si noi in pantaloni scurti la gratar, dar nu aprindem focul sub copaci".

In parcursul national, unii au transformat placerea de a manca mici intr-un sport extrem. Toate astea pentru un premiu care consta, culmea, tot in mancare. Semn ca, in anumite situatii, pofta chiar vine mancand.

Medicii avertizeaza ca micii pot fi extrem de periculosi consumati in exces. Cu alte cuvinte, nu incercati asa ceva acasa.

VIDEO PROTVPLUS.RO