Pasagera care a leșinat în cursa Tarom București-Madrid, confirmată cu Sars-CoV-2

×

Pasagera care a leșinat, joi, în cursa Tarom București-Madrid a fost confirmată cu COVID-19 și la testarea PCR.

Aeronava în care se mai aflau alți 182 de călători a aterizat de urgență pe aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara, după ce femeia a anunțat că se simte rău și și-a pierdut cunoștința. Și echipajul de pe ambulanța care a preluat-o a testat-o. Ieșise pozitivă.

Aeronava Tarom a decolat, joi dimineață, din București. Femeii de 65 de ani i s-a făcut rău în timpul zborului. A început prin a acuza dureri în piept, apoi și-a pierdut cunoștința. Însoţitoarele de bord i-au pus o mască de oxigen, până la aterizare, unde o aștepta un echipaj medical.

Testele rapide au indicat că este infectată cu COVID.

Ramona Gâdea, purtător de cuvânt al Spitalul Municipal Timişoara: „La unitatea de primiri rgențe a spitalului nostru a fost adusă o pacientă de la aeroport acuzând dureri toracice, dispnee, dureri abdominale. A fost preluată de către medicii noştri, încă în investigaţii. A venit cu un test pozitiv pozitiv antigenic pentru Sars-CoV-2 i s-au făcut încă două teste la unitatea de primiri urgențe, de asemenea pozitive”.

Ceilalţi pasageri au fost debarcați rapid și au așteptat aproximativ patru ore înainte să își reia călătoria.

Aeronava a decontaminată, iar în scurt timp cei 182 de pasageri vor decola către Madrid.

Compania TAROM a declarat, printr-un comunicat, că toți pasagerii zborului #RO415 au prezentat un test negativ RT-PCR la îmbarcare, inclusiv pasagerul menționat.

Femeia locuieşte în Spania de 13 ani şi venise în ţară pentru o înmormântare. La îmbarcare, a prezentat un test PCR negativ, făcut în 19 ianuarie, la Spitalul Săcele din judeţul Braşov - aşa cum cer autorităţile spaniole. Autorităţile sanitare de la noi au început ancheta epidemiologică.

Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al DSP Timiş: „În cazul în care sunt depistaţi contactii direcţi, se va proceda în consecinţă, mergând până la emiterea în caz de nevoie a unei alerte internaţionale ce va fi transmisă autorităţilor competente din ţările implicate”.

Pasagerii vor fi retestați cu ajutorul kiturilor rapide, pe aeroportul Barajas, din Madrid.

Potrivit medicilor din Timișoara, este posibil ca femeia să fi suferit şi un infarct, însă se aşteaptă analizele suplimentare care să confirme această supoziție.

Pentru că nu mai sunt dubii că a fost infectată cu SARS-COV-2, pacienta primește acum îngrijiri la spitalul de boli infecţioase din Timişoara. Joi după-amiază, ea se află în stare stabilă.

Cel mai probabil, a luat virusul de la acea înmormântare la care a participat. Evident, fiind vorba de un o perioadă foarte scurtă până la testare, testul PCR a ieşit, în primă fază, negativ.

Compania TAROM a transmis că aeronava părăsise deja spaţiul aerian al României, când femeii i s-a făcut rău. În timp ce primea primul ajutor, echipajul s-a asigurat și că ceilalţi pasageri poartă corect măștile de protecție.

Citește și...
Aterizare de urgență pe aeroportul din Timișoara, după ce unei pasagere dintr-o cursă Tarom spre Madrid i s-a făcut rău
Aterizare de urgență pe aeroportul din Timișoara, după ce unei pasagere dintr-o cursă Tarom spre Madrid i s-a făcut rău

Mare agitație pe aeroportul din Timișoara. O pasageră a unei curse Tarom a leșinat, iar aeronava a fost nevoită să aterizeze de urgență. Echipajul de pe ambulanța chemată să intervină a testat-o și a descoperit că e COVID-pozitivă.

Recomandări
Începe sesiunea august - septembrie a examenului de Bacalaureat. Câți candidaţi sunt înscrişi
Începe sesiunea august - septembrie a examenului de Bacalaureat. Câți candidaţi sunt înscrişi

Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat (sesiunea august - septembrie), informează Ministerul Educaţiei.

Dublă pentru David Popovici. Înotătorul român a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Europene
Dublă pentru David Popovici. Înotătorul român a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Europene

Înotătorul român David Popovici a câștigat, luni, o nouă medalie de aur în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma.

Cu cât va crește salariul mediu net în 2022 și care este prognoza până în 2025
Cu cât va crește salariul mediu net în 2022 și care este prognoza până în 2025

Anul acesta românii ar putea avea - în medie un plus de 11 procente la salariu conform Comisiei de Prognoză, iar la anul cam tot așa.