Pârtia Cocoș din Bistrița, o investiție de milioane de euro, s-a deschis din nou, după un an în care a funcționat doar câteva zile.

Pentru că temperaturile au scăzut, tunurile au mers în fiecare zi, iar administratorii au reușit să facă un strat consistent de zăpadă.

Dar partia este atât de scurtă încât coborârea durează câteva zeci de secunde. Iar urcarea, în jur de 10 minute. Cel mai înalt punct se află la 674 de metri.

După lăsarea întunericului, peste 200 de iubitori ai schiului erau deja la coadă, dornici să facă primele ture. Le-a trecut repede entuziasmul, pentru ca partia are doar 300 de metri, așa că statul la coadă durează mai mult decât coborârea.

Schior: „Pentru copii este extraordinar și pentru vârstnici. Pentru mine e scurtă, dar pentru copii este foarte bună”.

Autoritățile cheltuiesc în fiecare lună aproape 50.000 de lei pentru intreținerea pârtiei. Iar în tot sezonul trecut primăria a câștigat din vânzarea cartelelor de acces 130.000 de lei.

Pârtia Cocoș, o investiție de 5,5 milioane de euro

Adriana Tonea, administrator pârtie: „Temperaturile au fost favorabile și am reusit să pregătim pentru cetățeni municipiului Bistrița, pârtia de schi aici pe dealul Cocoș și iată că în seara asta schiem pe pârtia mică. Anul trecut nu am deschis pârtia mare din cauza că temperaturile nu au fost favorabile”.

Dacă temperaturile rămân scăzute și ninge, va fi deschisă și pârtia mare. În 2020, cea de 300 de metri, cu teleschi, a functionat o lună, iar cea cu telescaun, de 1.300 de metri, n-a fost deschisă nici măcar o zi. Investiția inițială în Partia Cocoș a fost de 5,5 milioane de euro - suma fiind luată cu împrumut de primăria Bistrița.