Preşedintele ANRE a plecat în concediu în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie

Ultima actualizare: 19-01-2022 22:29
Dumitru Chiriță
Agerpres

Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, a plecat în concediu în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie.

Potrivit cursdeguvernare.ro, în plin scandal al facturilor la energie, Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), a plecat în concediu.

Versiunea oficială este că preşedintele se află în concediu din motive medicale. Mai multe surse au declarat, însă, pentru cursdeguvernare.ro, că Dumitru Chiriţă a plecat în vacanţă în Republica Dominicană.

El lipseşte din instituţie de vinerea trecută, iar luni a fost văzut în zona Punta Cana a insulei.

Rareș Bogdan: Eu aş fi demis conducerea ANRE

 

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat, miercuri,  că ”ANRE este o instituţie care trebuie reformată profund”, potrivit news.ro.

Eu aş fi demis conducerea ANRE pentru modul în care a gestionat problema facturilor. Cred că ANRE, din păcate, nu reuşeşte în niciun fel să fie ce ar trebui să fie un reglementator. Preşedintele Chiriţă, ne-a spus vicepreşedintele Zoltan, că este la investigaţii medicale, noi am înţeles altceva, cert este că lipseşte de două săptămâni din ţară în plină criză a facturilor. Faptul că producătorii şi distribuitorii fac ce vreau fără să existe reglementare, faptul că au existat mai mult de un milion de facturi greşite pentru că distribuitorii au preferat să nu aplice reducerea la factură mi se pare o chestiune destul de gravă. Există o problemă cu ANRE, care a acţionat ineficient pe speţa creşterilor din energie”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO