Parcurile bucureștene Cișmigiu, Herăstrău și Tineretului au intrat în reparații. Ce mari lucrări se fac după ani de cârpeli
Bătrânul Parc Cișmigiu din Capitală intră în șantier. Au început lucrările la lac, după jumătate de secol de la ultimele reparații serioase.
Problema ciorilor le dă încă de furcă autorităților, care au găsit zilele acestea inclusiv cazuri de gripă aviară. Se lucrează și în Herăstrău. Vechile pavilioane din parc vor fi deschise din mai și vor găzdui plante exotice.
Cea mai veche grădină publică a Bucureștiului, devenită un simbol al orașului, Cișmigiul, nu a scăpat de trecerea timpului. Acum un an a fost reabilitat Podul Mare, după ce timp de 100 de ani au fost făcute doar cârpeli. Acum e rândul lacului, la care nu s-a mai umblat de jumătate de secol.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Responsabilii speră ca anul acesta să scape și de problema ciorilor din Cișmigiu.
Corina Bega - director ALPAB: „Am agreat să prelungim programul cu încă două săptămâni, ei în continuare ajustează aparatele pe care le folosesc. Aici am avut neplăcuta surpriză să constatăm că sunt oameni care vin în mod particular să hrănească păsările din Cișmigiu, iar exact acum, în moment ce vă vorbesc suntem pe punctul de a da un comunicat peste tot pentru că la nivelul municipiului București și în Ilfov au fost semnalate cazuri de gripă aviară”.
Lucrări sunt și în Parcul Tineretului. Au fost refăcute peste 20 de alei, iar timp de un an se va lucra la pod.
Podul, care face legătura dintre parc și Sala Polivalentă, e vechi de jumătate de secol și nu a fost reparat niciodată. Așa că, în timp, structura sa a început să se degradeze. Lucrările au început la finalul anului trecut, iar de curând a fost turnată placa de suprabetonare.
Iar în Herăstrău se amenajează pavilioanele Expoflora. Aici, începând din luna mai vor fi expuse plante exotice din intreaga lume. Iar Administrația Lacuri Parcuri și Agrement îi invită și pe cei care au acasă asemenea plante și vor să le arate lumii.
Compania care se ocupă de administrarea parcurilor a cumpărat 25 de hidrobiciclete și 25 de bărci, care urmează să fie scoase pe apă.