Parchetul va suspenda cercetarile in dosarul Gabriela Firea - Traian Basescu. Cine a cerut medierea

Dată publicare: 13-11-2015 13:27
Dată actualizare: 16-11-2015 07:04


Gabriela Firea, Traian Basescu

Procurorii Parchetului General vor suspenda cercetarile in dosarul in care Traian Basescu este acuzat de amenintare, dupa ce fostul presedinte a inceput procedura de mediere cu senatorul PSD Gabriela Firea.

Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, a declarat vineri pentru AGERPRES ca Traian Basescu este cel care a cerut medierea, iar Gabriela Firea a acceptat prin semnarea unui contract in acest sens.

Avocatul Lucian Bolcas a subliniat ca un mediator va incepe consultari separat cu cei doi in perioada urmatoare.

"Fiecare parte isi va expune pozitia. Nu e vorba de impacare, ci o modalitate de stingere a conflictului. Am trimis contractul de mediere la Parchetul General si probabil procurorii vor suspenda cercetarile", a mai spus Bolcas.

Fostul presedinte Traian Basescu este cercetat penal de Parchetul General pentru savarsirea infractiunii de amenintare in legatura cu afirmatiile sale la adresa Gabrielei Firea.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plangere penala in care il acuza pe seful statului de la acea data, Traian Basescu, de amenintare si santaj in legatura cu declaratiile pe care acesta le-a facut in cadrul unei emisiuni televizate.

In denuntul depus impotriva lui Traian Basescu la Parchetul General se arata: "Intr-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, referindu-se la activitatea parlamentara a dnei senator Firea Gabriela, in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi, a afirmat: "Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gaseasca intr-o zi acasa daca... Nu-i atenta... inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele".

Firea: Am semnat contractul de mediere in litigiul cu Basescu. Nu inseamna nicidecum o impacare

"Am semnat contractul de mediere in litigiul pe care il am cu fostul presedinte Traian Basescu, aceasta fiind o procedura preliminara trimiterii dosarului in instanta, care, in curand, va deveni obligatorie prin lege. Acceptarea medierii nu inseamna nicidecum o impacare, ci doar posibilitatea de a ajunge la o formula de stingere a litigiului permisa de lege", a explicat Gabriela Firea, intr-un comunicat remis AGERPRES.

Ea a adaugat ca principalul sau obiectiv in aceasta actiune este ca fostul presedinte sa admita ca a gresit atunci cand i-a atacat familia si a denigrat-o "in mod direct si repetat", atat personal, "cat mai ales in calitate de senator al Romaniei, ceea ce aduce atingere grava relatiei firesti, constitutionale, dintre presedintele in exercitiu si Parlamentul tarii sale".

"Daca tot se vorbeste in aceste zile de schimbarea de atitudine a clasei politice, cred ca este un bun prilej pentru dl. Basescu sa-si recunoasca greselile, pentru ca oamenii asteapta de la politicieni sa construiasca, nu sa darame, iar dezbaterile sa fie bazate pe idei si argumente, nu pe atacuri la persoana. in cazul in care fostul presedinte nu agreeaza aceasta abordare, desi el a fost cel care a propus medierea, dosarul isi va urma cursul in instanta si, la un moment dat, vom vedea care va fi deznodamantul", a mai spus Firea.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO