Parchetul de pe langa ICCJ cere dosarul lui Alexandru Visinescu. Cine este tortionarul pensionar
Parchetul de pe langa ICCJ a solicitat, joi, Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, dosarul avand ca obiect denuntul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului impotriva tortionarului Alexandru Visinescu.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti dosarul avand ca obiect denuntul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), impotriva lui Alexandru Visinescu, fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat in perioada 1956 - 1963, pentru a analiza oportunitatea preluarii in vederea efectuarii urmaririi penale de catre procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica.
Solicitarea vine dupa ce, miercuri, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"In ceea ce priveste incadrarea juridica a faptelor si eventuala incidenta a normelor privind prescriptia, acestea pot fi analizate numai dupa efectuarea de cercetari in cauza", precizeaza reprezentantii PICCJ.
IICCMER a solicitat, pe 30 iulie, Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti inceperea urmarii penale a fostului comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, pentru omor deosebit de grav.
Citeste si: Tortionarul pensionar n-a uitat sa dea cu pumnul. Reactie violenta a lui Visinescu in fata presei
In urma unei campanii a Institutului de investigarea a crimelor comunismului sustinuta de Gandul.info, primul dintre cei chemati sa-si explice cruzimea este directorul din perioada 1956-1963 al inchisorii de la Ramnicu Sarat.
Detinuti politici precum Corneliu Coposu si Ion Diaconescu au indurat in aceasta puscarie suferinte cumplite. "Nu am facut decat sa respect niste ordine", sustine astazi cel care a dat comenzile, Alexandru Visinescu.