Ocazia este una speciala: lacasul de cult a fost restaurat si reabilitat cu aproape 10 milioane de euro. Suveranul Pontif a fost invitat la slujba speciala programata in august.

Zeci de mii de pelerini din toata tara, dar si din strainatate vin in fiecare an la manastirea franciscana Maria Radna ca sa se roage de sarbatoarea Sfintei Maria, pe 15 august si 8 septembrie. In urma cu un an si jumatate, lacasul de cult ridicat in 1520 a intrat intr-un proces de reabilitare cu fonduri europene.

Manastirea Maria Radna este considerata cel mai mare loc de pelerinaj din vestul tarii, desi biserica a fost distrusa de doua ori, o data in timpul ocupatiei turcesti si alta data de un puternic incendiu, icoana Fecioarei Maria nu a fost afectata si de aceea e considerata facatoare de minuni.

Lucrarile vor fi gata in august, cand va avea loc o slujba speciala, la care Episcopia romano-catolica l-a invitat si pe Papa Francisc.

Parinte Nicola Laus - director cancelarie Episcopia Romano- Catolica Timisoara: "Lucrarile vor primi binecuvantarea de la Vatican. Eminenta sa Ioachim Meistner, episcop de Koln, va celebra slujba oficilala de la Vatican, s-a trimis invitatie, s-a facut cunoscuta dorinta de a binecuvanta aceasta lucrare".

Papa Francisc ar fi al doilea suveran pontif care viziteaza Romania. In 1999, Ioan Paul al II lea a fost primit la Bucuresti, fiind primul papa de la Vatican care a ajuns la noi in tara.