Pandemia pierde din ritm în țara noastră. Iohannis: S-ar putea să avem un Crăciun fără restricţii suplimentare
Avem un nou vârf la Terapie Intensivă - 1.250 de pacienți. Dar și 148 de decese, în ultimele 24 de ore. Sunt totuși și vești bune.
Președintele Klaus Iohannis susține că ne aflăm pe acel platou al îmbolnăvirilor îndelung așteptat. Cu alte cuvinte, pandemia pierde din ritm în țara noastră.
Dacă regulile sunt respectate în continuare, vom avea Crăciun fără restricţii suplimentare, susține șeful statului.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Peste 5.500 de români au fost confirmați cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore. În raport cu numărul de teste, înseamnă unul din trei suspecți de infectare. Totuși, președintele insistă că restricțiile se dovedesc eficiente și că am atins faza de platou.
Klaus Iohannis, Preşedintele României: ”Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni. Suntem pe un platou. Vom reuşi, dacă respectăm măsurile, să avem sărbători fără restricții suplimentare.”
Asta nu înseamnă că presiunea din spitale s-a diminuat. Din contră, 1.250 de pacienţi sunt în stare gravă, la terapie intensivă. Un nou record negativ. 13.200 este numărul total al românilor internați, în prezent, în unitățile COVID. De zece ori mai mulți se află în izolare.
Din call center-urile DSP se fac eforturi pentru a intra în legătură cu fiecare dintre ei. Preşedintele Klaus Iohannis l-a vizitat duminică pe cel de la Arena Națională.
Call centerul DSP de la Arena Naţională este cel mai mare din ţară. În activitatea de aici sunt angrenaţi peste 400 de volutari care vin să lucreze în ture. Mulţi sunt studenţi la Medicină sau la alte facultăţi.
Studentă: ”Noi încercam să stabilim contacții cu dumneavoastră şi la rândul lor contacții cu alte persoane ca să vedem dacă e rată de răspândire”.
Ana este studentă în anul III, la Medicină. Dincolo de rutina riguroasă, în fiecare zi, la telefon, încearcă să se pună și în pielea pacientului. A primit sfatul chiar de la ceilalţi angajaţi DSP.
Ana Cătălina Tunțu, studentă la medicină: ”Ne-au încurajat să fim calzi, înţelegători, să facem lucrurile pe înţelesul lor.”
Alexandru Albu, voluntar: ”Este foarte solicitant uneori, pentru că sunt oameni cu care nu te poţi înţelege, unii au mult de lucru dacă lucrează de acasă şi trebui să ştii să te pui în pielea lor”.
Klaus Iohannis, Preşedintele României: "Toți voluntarii sunt foarte bine pregătiți. Au o abordare calmă, foarte profesionistă, reușesc să îi și calmeze pe oamenii care au problemele lor dacă sunt bolnavi”.
Şeful statului a vorbit și despre vaccinarea în masă a populației, care ar putea să aibă loc în primăvară. Cea a personalului medical: în ianuarie şi februarie. Despre el însuși, președintele spune că se va imuniza, dar în a doua rundă a campaniei.
Dacă lucrurile se derulează conform planului, am putea ca din iulie să ne apropiem de normalitatea pe care o cunoșteam înainte de izbucnirea pandemiei, crede Iohannis.
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, coronavirus, pandemie, restrictii, infectari, ATI, dsp, craciun,
Dată publicare:
29-11-2020 17:44