O femeie care a fost bolnavă de Covid-19 a născut un copil care are deja anticorpi

Ultima actualizare: 29-11-2020 16:43
bebelus spital
Shutterstock

O femeie din Singapore care a fost infectată cu noul coronavirus în martie, când era însărcinată, a născut un copil care are anticorpi împotriva virusului.

Bebelușul s-a născut luna aceasta fără COVID-19, dar cu anticorpii virali, a relatat duminică ziarul Straits Times, potrivit Reuters.

”Medicul meu suspectează că i-am transferat anticorpii COVID-19 în timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan pentru sursa citată.

Ng-Chan a avut o formă ușoară de boală și a fost externată din spital după două săptămâni și jumătate, precizează Straits Times.

Ng-Chan și Spitalul Național Universitar (NUH), unde a născut, nu au răspuns deocamdată la solicitarea Reuters de a face comentarii.

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu se știe, încă, dacă o femeie însărcinată cu COVID-19 poate transmite virusul la făt sau bebeluș în timpul sarcinii sau al nașterii. Până în prezent, virusul activ nu a fost găsit în probe de lichid din jurul uterului sau în laptele matern.

Medicii din China au raportat detectarea și scăderea, în timp, a anticorpilor COVID-19 la bebelușii născuți de femei cu noul coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie în revista Emerging Infectious Diseases.

Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-născuți este rară, au raportat și medicii de la New York-Presbyterian / Columbia University Irving Medical Center în octombrie, în JAMA Pediatrics.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO