Pâinea cu banane inventată la Suceava. Ce mai conţine pe lângă chia, iaurt, ouă şi cocos

Ultima actualizare: 07-04-2019 10:35

Pâinea cu banane, jufla cu semințe de cânepă și zahăr de mesteacăn și berea fără gluten. Astfel de produse, inventate de studenți, au intrat sâmbătă într-o competiție organizată la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Unii au fost premiați pentru rețeta prezentată, iar unele preparate au șanse să ajungă pe rafturile magazinelor de la noi, spun profesorii. Cele 39 de echipe - formate din studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava - s-au pregătit temeinic pentru competiţie. Ajunşi în faţa juriului, tinerii şi-au prezentat cum au ştiut mai bine preparatele inventate.

"Produsul nostru se numeşte Halnuca şi este un produs de patiserie, obţinut din foi de plăcintă şi cu umplutură din seminţe de cânepă, nucă şi zahăr de mesteacăn. Poate fi folosit în diverse tipuri de diete, inclusiv în cele pentru diabetici."

Ce conţine pâinea cu banane

 

"Ne-am prezentat cu o nouă variantă de pâine cu banane. Am încercat să îi aducem un aport de nutrienţi şi o valoare nutritivă ridicată cu ajutorul unor ingrediente inovative cum ar fi seminţele de chia, fulgii de migdale, ouă, iaurt grecesc şi ulei de cocos."

Printre zecile de produse şi-a găsit loc şi o bere aparte. "Avem prima bere din România fără gluten. Aceasta bere este o băutură slab alcoolică, nedistilată, având ingrediente faină de ghinda, faină de topinambur, melasa, hamei şi apă”, spune un student.

Profesorii coordonatori sunt convinşi că unele bunătăţi vor ajunge pe piaţa din România în viitorul apropiat.

Mihai Dimian, prorectorul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava: „Ce ne interesează este ceea ce au creat şi, iată, ceea ce ne oferă spre gustare şi degustare. Ne bucurăm să avem alături de noi şi parteneri din industrie."

Invenţiile au fost jurizate de reprezentanţi ai firmelor din industria alimentară de la noi. Câştigătorii primei ediţii a concursului au fost răsplătiţi cu bani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO