Ovidiu Lipan Țăndărică, după moartea lui Nicu Covaci: „Ai lăsat o moștenire muzicală extrem de importantă”
Nicu Covaci, solist și fondator al legendarei trupe Phoenix, s-a stins la vârsta de 77 de ani. Era internat la Spitalul Județean din Timișoara, în stare gravă, după ce în primăvară a fost operat pe creier.
Din păcate, încercările medicilor n-au dat rezultate. Vineri seară, inima sa a încetat să mai bată. Ne rămâne muzica lui Nicu Covaci. Piese precum „Mugur de fluier”, „Zori de zi”, „Strunga” sau „Timișoara” au unit generații, din anii '70 până acum.
O fire rebelă și neînfrântă, Nicu Covaci pare că și-a trăit viața marcat de legenda păsării care învie din propria cenușă. Născut la Timișoara în 1947 - în perioada tulbure de după război, a studiat pianul, acordeonul și limbile străine. În 1961 a pus bazele formației care avea să devină mai apoi „Phoenix”, una dintre cele mai longevive trupe din istoria muzicii românești. A plecat din țară în anii 70, însă după Revoluție reia - cu succes - concertele în țară cu trupa Phoenix.
Indiferent de vremuri, muzica lui Nicu Covaci a rămas mereu pe sufletul publicului.
Nicu Covaci a fost internat în primăvară la Spitalul Județean din Timișoara, unde a fost operat pe creier. Dar starea i s-a agravat. De câteva săptămâni era la Terapie Intensivă, iar vineri seară a venit vestea că nu mai este printre noi.
Ovidiu Lipan Țăndărică - care i s-a alăturat lui Nicu Covaci în trupa Phoenix în anii 70 - a transmis un mesaj pe o rețea socială, la câteva ore după miezul nopții. „Dragul meu prieten, ai lăsat o moștenire muzicală extrem de importantă”, a scris el.
Costin Adam, solist trupa Phoenix: „Este o ultimă poveste, asta cu ce s-a întâmplat cu Nicu, ce durează de aproape 6 luni, deci, cumva ne-a pregătit pentru momentul ăsta, numai că ne-a prins complet nepregătiți. Este tăticul pe care mi l-am dorit întotdeauna. A fost tot timpul, să știți, înconjurat de oameni care l-au iubit și îl iubesc și care nu îl vor lăsa să moară. Nicu Covaci a devenit de fapt, de astăzi, nemuritor.”