Orban se gândește și la a treia stare de alertă. Mesaj pentru Ciolacu: ”O prostie și o enormitate”

Ultima actualizare: 16-06-2020 10:28

Premierul Ludovic Orban afirmă că atacul lansat de Marcel Ciolacu pe tema redeschiderii bisericilor este  ”o enormitate și o prostie”.

Președintele interimar al PSD a acuzat guvernul de corupție pentru că e de acord ”ca într-un spațiu închis să se joace păcănele și într-un alt spațiu închis să nu se țină slujbe”.

”O enormitate și o prostie. PSD lansează tot felul de slogane. Măsurile de relaxare se iau în funcție de riscul epidemiologic. Acolo unde există un număr mare de persoane, acolo unde persoanele stau în contact mult timp, acolo unde e dificil de respectat măsurile de protejare a cetățenilor, o dificultate de a resepcta distanța fizică de protecție sanitară”, a spus Orban într-un interviu acordat Știrile Pro TV.

Orban consideră că în biserici există un risc epidemiologic mai mare decât în sălile de jocuri de noroc.

”Cu siguranță că există. Preoții, pastorii, când oficiază, oficiază fără mască. Corul care cântă în biserică, oficiază… Foarte multe biserici nu au spații foarte largi și atunci e foarte greu de asigurat distanța fizică. Asta nu înseamnă că nu vom deschide bisericile. O să le deschidem atunci când situația epidemiologică va presupune riscuri minime de îmbolnăvire. Nimeni nu are nimic cu biserica. Parada aceasta de credință pe care o face PSD acum mi se pare o demagogie deșănțată care nu are nicio legătură cu adevărata credință”, a mai spus Orban.

S-ar putea să fie nevoie de încă o stare de alertă

 

Guvernul vrea ca starea de alertă să se prelungească pe durata a încă 30 de zile, dar opoziția are majoritate în Parlament și ar putea vota o variantă înjumătățită.

De unde au scos ei 15 zile?! Starea de alertă este necesară pe o perioadă mai lungă. S-ar putea să fie necesară încă o prelungire a stării de alertă. Nu putem anticipa evoluția epidemiei. Se vede clar că de câteva zile există o creștere a numărului de cazuri. De asemenea, numărul persoanelor depistate pozitiv a depășit numărul persoanelor vindecate. Asta trebuie să ne determine la și mai multă atenție”, a precizat premierul.

Orban i-a îndemnat pe parlamentari să nu voteze după cum le dictează partidul, ci cu propria conștiință.

Starea de alertă este cea care transmite către societate că avem o problemă, că oamenii trebuie să se păzească, să fie atenți. Noi considerăm indispendabilă prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Nu este o propunere politică, este o propunere susținută de specialiști, are în spate analize, evaluări, făcute de specialiști”, a mai spus Orban.

Guvernul va adopta, în şedinţa de marți, o nouă hotărâre de guvern pentru a prelungi starea de alertă, care va merge pentru aprobare în Parlament. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO