Orașul vasluian Murgeni a fost sub asediu. Sute de forțe speciale au descins peste suspecți

Ultima actualizare: 14-06-2020 19:39

Oraşul Murgeni, din judeţul Vaslui, declarat zona specială de siguranţă publică, a fost duminică sub asediu. De data aceasta, trupele speciale au descins în 23 de locuinţe, iar zeci de persoane au fost duse la audieri.

Din casele suspecţilor, autorităţile au ridicat un arsenal de război. Întreaga operaţiune, a fost supravegheată dintr-un elicopter, iar la faţa locului au fost duşi şi câini antrenaţi să găsească substanţe interzise.

Oraşul Murgeni a fost declarat săptămâna această zonă specială de siguranţă publică, după ce mai mulţi indivizi din clanurile Sandu şi Murui s-au luat la bătaie.

Duminică forţele de ordine le-au întrat în case şi le-au percheziţionat maşinile.

Autorităţile aveau informaţii că suspecţii se pregătea de o nouă confruntare. Pentru această operaţiune, Inspectoratul General de Poliţie a angrenat sute de jandarmi, poliţişti şi luptători din cadrul Serviciilor de Acţiuni Speciale, veniţi din 6 judeţe. Copleşiţi de numărul mare de forţe de ordine, cei vizaţi nu au putut să se opună.

Eduard Miriţescu, inspector general adjunct al Poliţiei Române: "Au fost efectuate 23 de perchez domicil la adrese de pe raza localit la pers bănuite de tulbur ordinii publice, lovire sau alte violente, distrugere şi uz de armă fără drept. Au fost conduse la audieri 26 de persoane."

Despre activitatea infracţională a clanurilor din Murgeni, localnicii se tem să vorbească. Ştiu că interlopii trimit oameni la cerşit şi furat în ţările din vestul Europei.

"Când dispar organele de ordine va fi din nou conflict. Ei sunt răzbunători. De la femei, de la camătă, fac legea singuri”, spune un localnic.

Oraşul Murgeni va rămâne zona specială de siguranţă publică până la începutul lunii viitoare. După acelaşi model aplicat în această localitate, numai săptămâna aceasta au avut loc peste 200 de percheziţii în toată ţara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO