Orașul Bragadiru și comuna Chiajna intră de vineri în carantină pentru 14 zile. Județul Ilfov se închide treptat

Ultima actualizare: 21-11-2020 09:52
carantina ilfov...
Localitățile din jurul Bucureștiului se închid...

Orașul Bragadiru și comuna Chiajna intră de vineri în carantină pentru 14 zile, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Bragadiru are vineri o rată de infectare de 10,50 la mia de locuitori, în timp ce Chiajna înregistrează o rată de 10,78, arată un document emis de Prefectura Județului Ilfov.

Carantina în cele două localități intră în vigoare la ora 22.00.

Tot vineri, DSP Ilfov a solicitat în mod oficial și carantinarea localităților Corbeanca, Mogoșoaia, Măgurele, Popești Leordeni, Otopeni și Dobroiești. Ca să intre în vigoare, măsura trebuie aprobată de INSP, Comitetul județean și apoi de Departamentul pentru Situații de Urgență.

”În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov. Carantina intra în vigoare astăzi, 20.11.2020, de la ora 22:00”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Oficial Primăria Chiajna: "Trebuia să intrăm săptămâna trecută, cei care iau deciziile s-au codit."

 

Declarația pe proprie răspundere devine obligatoriei în comuna Chiajna din Ilfov. Pe lângă cartierele de case, aici este și Militari Residence, un cartier enorm, în care trăiesc zeci de mii de oameni. Mulți dintre ei merg în fiecare dimineața cu mașina sau cu RATB-ul la serviciu în București.

Deși Chiajna e în Ilfov, este în realitate lipită de cartierul Militari din Capitală.

Localnică: "Trebuie să umblăm cu adeverințe după noi. Eu de exemplu, plec la serviciu și ma întorc după 10. Cam greu, adică suntem aici în București. Aici e Chiajna și mai încolo e Bucureștiul."

Reprezentanții primăriei spun că populația reală a comunei trece de 60.000 de cetățeni, mulți într-un continuu tranzit spre Capitală.

Florin Petrescu, Primăria Chiajna: "Traficul este infernal în momentul acesta în Chiajna. Noi trebuia să intrăm de săptămână trecută în carantină pentru că procentul de 8 la mie impunea o carantină zonală însă cred că din cauza problemelor rutiere, prefectura și cei care iau deciziile s-au codit."

Pentru Voluntari, inspectorii DSP nu au făcut încă o propunere pentru carantină. Astăzi, indicele a scăzut sub 9.

Joi seara au intrat în carantină și localitățile Berceni și Clinceni, după ce, anterior, aceeași măsură a fost luată și în Ciorogârla.

Localitățile ilfovene amintite sunt practic lipite de București și zeci de mii de oameni de aici fac zilnic naveta la locurile de muncă din Capitală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO