Opt cadre medicale din România au murit după ce s-au infectat cu coronavirus

Ultima actualizare: 28-04-2020 20:25

Încă un medic confirmat cu COVID-19 a murit, ridicând la opt numărul cadrelor medicale răpuse de virus.

Este o doctoriță de 70 de ani din Hunedoara, care a lucrat într-un spital non-Covid și s-a stins într-o secție de terapie intensivă. În total, au murit până acum, 663 de români, iar marți au fost raportate 277 de cazuri noi de îmbolnăviri. Experții prestigioasei Reviste „Science" au făcut publice informații care arată că virusul produce inflamații extrem de puternice, care deteriorează vasele de sânge și pot duce la căderea tuturor organelor.

Medicul Marinela Feier a lucrat la Spitalul Municipal din Brad la Secția de Medicină Internă. A condus secția până la vârsta de 67 de ani, apoi a abandonat managementul și s-a dedicat în totalitate îngrijirii pacienților. De la 1 mai ar fi trebuit să se pensioneze. A fost însă infectată. Boala a fost confirmată pe 9 aprilie. Deși spitalul unde lucra nu este unul de prima line, au fost confirmați pozitiv acolo și 31 de pacienți.

Florin Cazacu, primarul Municipiului Brad: „Este greu să vezi un medic care a lucrat toată viață în spital că ajunge la Urgențe. I s-a făcut testul care a ieșit pozitiv și a fost transferată la Cluj, la o secție de ATI."

Doctorița suferea și de diabet, iar starea ei s-a deteriorat treptat în ciuda eforturilor făcute de colegi.

Boala a ajuns și într-un centru de copii cu handicap sever din Iași. Un băiat de nouă ani a fost confirmat cu noul coronavirus. Imediat, epidemiologii au declanșat și o anchetă și i-au testat pe angajați, dar și pe restul copiiilor din centru, iar acum așteaptă rezultatul testelor.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: „Acest copil face de două ori pe săptămână dializă la Spitalul Sfânta Maria. În cursul zilei de ieri a fost testat pozitiv. În prezent se află la Spitalul de Boli Infecțioase și este asimptomatic."

Din nefericire, apar tot mai multe informații și privitoare la copii infectați. Autorităţile sanitare britanice au transmis că unii dintre minorii diagnosticaţi cu Covid-19 au prezentat „ simptome neobişnuite" și complicații surprinzătoare. E vorba despre inflamații la nivelul întregului corp, ca după un șoc toxic masiv. Medici din Italia, Spania şi alte părţi ale lumii au transmis imediat că au întâlnit cazuri similare.

La rândul lor, specialiștii de la Revista Science declară că virusul SARS-CoV-2 poate ataca întreg orgnismul, nu doar plămânii și inima. Experții de la Revista Science spun că acest virus acționează complet diferit comparativ cu orice altă infecție cunoscută până acum.

Explicația pornește de la încercarea corpului de a lupta cu virusul, care face mai mult rău decât bine, pentru că se produce o inflamație excesivă și sunt atacate celulele sănătoase din vasele de sânge. Așa vasele de sânge se deteriorează, iar organismul poate ceda. Și creierul și intestinele sunt atacate. În intestin sunt foarte mulți receptorii care lasă virusul să se înmulțească.

Această hiper-inflamație duce la formarea de cheaguri, cu o rapiditate uluitoare, spun și medicii români.

Valeriu Gheorghiță, medic militar: „Acest virus are într-adevăr această particularitate de a se atașa de celulele endoteriale de la nivelul pereților vasculari și aduc o serie de modificări care activează coagularea vasculară. Practic, cresc riscul apariției cheagurilor de sânge în vasele mici și evident acestea vor și incapabile să livreze cantitatea de oxigen către țesuturi."

Sunt atacate de boală și mâinile ori picioarele. Medicii din Statele Unite au declarat pentru publicațiile Le Figaro și Washington Post că sunt nevoiți să amputeze membrele pacienților, din cauza cheagurilor de sânge care sufocă organismul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO