Opt cadre medicale din România au murit după ce s-au infectat cu coronavirus

×
Codul embed a fost copiat

Încă un medic confirmat cu COVID-19 a murit, ridicând la opt numărul cadrelor medicale răpuse de virus.

Este o doctoriță de 70 de ani din Hunedoara, care a lucrat într-un spital non-Covid și s-a stins într-o secție de terapie intensivă. În total, au murit până acum, 663 de români, iar marți au fost raportate 277 de cazuri noi de îmbolnăviri. Experții prestigioasei Reviste „Science" au făcut publice informații care arată că virusul produce inflamații extrem de puternice, care deteriorează vasele de sânge și pot duce la căderea tuturor organelor.

Medicul Marinela Feier a lucrat la Spitalul Municipal din Brad la Secția de Medicină Internă. A condus secția până la vârsta de 67 de ani, apoi a abandonat managementul și s-a dedicat în totalitate îngrijirii pacienților. De la 1 mai ar fi trebuit să se pensioneze. A fost însă infectată. Boala a fost confirmată pe 9 aprilie. Deși spitalul unde lucra nu este unul de prima line, au fost confirmați pozitiv acolo și 31 de pacienți.

Florin Cazacu, primarul Municipiului Brad: „Este greu să vezi un medic care a lucrat toată viață în spital că ajunge la Urgențe. I s-a făcut testul care a ieșit pozitiv și a fost transferată la Cluj, la o secție de ATI."

Doctorița suferea și de diabet, iar starea ei s-a deteriorat treptat în ciuda eforturilor făcute de colegi.

Citește și
Coronavirus
Coronavirus România, 28 aprilie. 663 de decese şi 11.616 de persoane infectate

Boala a ajuns și într-un centru de copii cu handicap sever din Iași. Un băiat de nouă ani a fost confirmat cu noul coronavirus. Imediat, epidemiologii au declanșat și o anchetă și i-au testat pe angajați, dar și pe restul copiiilor din centru, iar acum așteaptă rezultatul testelor.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: „Acest copil face de două ori pe săptămână dializă la Spitalul Sfânta Maria. În cursul zilei de ieri a fost testat pozitiv. În prezent se află la Spitalul de Boli Infecțioase și este asimptomatic."

Din nefericire, apar tot mai multe informații și privitoare la copii infectați. Autorităţile sanitare britanice au transmis că unii dintre minorii diagnosticaţi cu Covid-19 au prezentat „ simptome neobişnuite" și complicații surprinzătoare. E vorba despre inflamații la nivelul întregului corp, ca după un șoc toxic masiv. Medici din Italia, Spania şi alte părţi ale lumii au transmis imediat că au întâlnit cazuri similare.

La rândul lor, specialiștii de la Revista Science declară că virusul SARS-CoV-2 poate ataca întreg orgnismul, nu doar plămânii și inima. Experții de la Revista Science spun că acest virus acționează complet diferit comparativ cu orice altă infecție cunoscută până acum.

Explicația pornește de la încercarea corpului de a lupta cu virusul, care face mai mult rău decât bine, pentru că se produce o inflamație excesivă și sunt atacate celulele sănătoase din vasele de sânge. Așa vasele de sânge se deteriorează, iar organismul poate ceda. Și creierul și intestinele sunt atacate. În intestin sunt foarte mulți receptorii care lasă virusul să se înmulțească.

Această hiper-inflamație duce la formarea de cheaguri, cu o rapiditate uluitoare, spun și medicii români.

Valeriu Gheorghiță, medic militar: „Acest virus are într-adevăr această particularitate de a se atașa de celulele endoteriale de la nivelul pereților vasculari și aduc o serie de modificări care activează coagularea vasculară. Practic, cresc riscul apariției cheagurilor de sânge în vasele mici și evident acestea vor și incapabile să livreze cantitatea de oxigen către țesuturi."

Sunt atacate de boală și mâinile ori picioarele. Medicii din Statele Unite au declarat pentru publicațiile Le Figaro și Washington Post că sunt nevoiți să amputeze membrele pacienților, din cauza cheagurilor de sânge care sufocă organismul.

Citește și...
Jumătate dintre decesele provocate de COVID 19 în România s-au înregistrat în 5 județe
Jumătate dintre decesele provocate de COVID 19 în România s-au înregistrat în 5 județe

Jumătate dintre decesele provocate de COVID 19, dar și jumătate dintre îmbolnăviri, s-au înregistrat în patru județe, plus Capitala.

Coronavirus România, 28 aprilie. 663 de decese şi 11.616 de persoane infectate
Coronavirus România, 28 aprilie. 663 de decese şi 11.616 de persoane infectate

Coronavirus România, 28 aprilie. Până la această oră, în țara noastră s-au înregistrat 663 de decese. De asemenea, au fost confirmate 11.616 cazuri de persoane infectate cu noul virus.

Țara europeană care testează toată populația pentru noul coronavirus
Țara europeană care testează toată populația pentru noul coronavirus

Toată populaţia Luxemburgului va fi testată pentru noul coronavirus, respectiv circa 625.000 de persoane, a anunţat marţi executivul acestui stat membru al UE, scrie EFE.

Studiu: Aerul poluat accelerează răspândirea noului coronavirus
Studiu: Aerul poluat accelerează răspândirea noului coronavirus

Există o relație directă între aerul poluat și coronavirus, ceea ce poate însemna că combaterea poluării aerului va fi o parte crucială în eliminăriea virusului, scrie BBC.

Recomandări
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%

Autoritățile anunță că le vor da mai mulți bani celor care vor să își cumpere o mașină nouă prin programul guvernamental „Rabla”.

Gara de Nord va fi modernizată:
Gara de Nord va fi modernizată: "Vin după 22 de ani în România, sunt șocat și nici nu mai vreau să pun piciorul"

Gara de Nord, cea mai mare poartă de intare în București, va fi modernizată. Deocamdată a fost lansată licitația pentru acest proiect.

”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni
”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni

Rușii par tot mai aproape de cucerirea Bahmutului, în estul Ucrainei, după ce ar fi cucerit un sat din apropiere. Potrivit ministrului de externe de la Kiev, Ucraina va primi de la aliați, "în primul val", între 120 și 140 de tancuri.