Operatiunea "Laleaua Neagra" blocheaza vamile: sute de tiruri oprite, tone de flori controlate
Sute de tiruri stau incolonate, iar cateva zeci au fost trase pe dreapta pentru controale amanuntite. Toate plantele care vin din Uniunea Europeana, in special Olanda sunt verificate pentru ca oficialii au banuiala ca ar contine substante periculoase.
Marfa din cel putin doua transporturi a fost confiscata, iar seful ANAF promite ca actiunea continua pana va primi rezultatul analizelor fitosanitare.
De la bacteria periculoasa, inspectorii fiscului au dat azi de alta "problema" ascunsa in camioanele cu flori. Doua dintre aceste transporturi nu aveau documente si au fost confiscate cu totul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si-au intrat in rol si inspectorii agentiei fitosanitare, care au scotocit printre tone de ficusi, dalii si rododendroni dupa bacteria periculoasa. Se aduna deja sute de probe care ar trebui sa fie analizate de urgenta.
Obisnuiti cu traficul lejer prin vama, in special la sfarsit de saptamana, camionagii s-au trezit verificati de comisarii de la Fisc. Evident, coloanele de rigoare s-au instalat pe sute de metri.
Pe langa depozitul rasturnat ieri cu susul in jos in cautare de droguri, 11 camioane au fost blocate pana in acest moment in Oradea si Arad. Seful fiscului promite ca e doar inceputul.
Trebuie sa stie ca nu ne vom opri pana nu stabilim daca exista aceasta bacterie. Cu ocazia acestor controale am descoperit si firme care nu au actele in regula, iar controalele vor continua pana la Bucuresti.
Controalele din vami ale fiscului vin la scurt timp dupa ce Olanda a anuntat ca se opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen.
Pietele de flori raman in continuare aprovizionate cu stocuri suficiente. Din fericire, scoala a inceput deja, iar sarbatori onomastice importante nu urmeaza in viitorul apropiat. Romania importa flori de 20 de milioane de euro pe an, 90% din Olanda.