Mioriţa 2020. Cioban căutat, după ce nu a mai răspuns la mobil de zile întregi

Ultima actualizare: 16-01-2020 17:21

Dispariția unui cioban de 46 de ani dintr-o comună din județul Galați lasă loc celor mai negre gânduri în rândul familiei.

Părinții cred că bărbatul despre care nu mai știu nimic de două luni de zile ar fi fost omorât. Omul obișnuia să își sune mama cel puțin o dată pe zi, dar de pe 14 noiembrie nu a mai dat niciun semn. Polițiștii i-au găsit telefonul mobil și niște haine la stâna de oi unde lucra, dar proprietarul și ceilalți ciobani spun că bărbatul ar fi plecat subit, fără să își ia rămas bun și n-a mai dat nicio veste.

Tudorel Munteanu, de 46 de ani, cioban la o stână de lângă comuna Schela din apropiere de Galați, se întorsese acasă la părinți, anul trecut la terminarea sezonului de pășunat. Însă la începutul lui noiembrie, patronul l-a chemat să îl ajute să repare un saivan. Câteva zile, bărbatul a ținut legătura prin telefon cu familia, ca de obicei. Brusc însă, comunicarea a întrerupt.

Nicuța Munteanu, mama dispărutului: „Seara nu ne-a mai sunat, joi seară. Eu am stat la gândul "mai, dar de ce n-a mai sunat?". Vineri l-am sunat, sună telefonul, el nu răspundea. Sâmbătă l-am sunat, duminică l-am sunat. Poate și de două, trei ori pe zi îl sunam. Să-l găsim așa cum o fi, ca să putem să ne liniștim. L-am visat chiar atunci, în seara aia. A intrat pe poartă, aici, pe scări la noi, cu geanta cu care a plecat cu haine. Supărat, supărat!"

Sorina Tradafir, sora dispărutului: „Noi, ca familie, am căutat și noi în fiecare zi. Prin stuf, prin gropi, pe la stâni. N-am luat ipoteza că poate fi omorât. Am zic că poate fi la o altă stână. A găsit poliția telefonul și cu hainele. L-a înghițit pământul, din seara aia l-a înghițit pământul."

Bărbatul nu este căsătorit și nu îi are decât pe părinți și pe frați. Rudele se gândesc, după două luni de căutări zadarnice, la cel mai negru scenariu.

Reporter: „Ce credeți că a pățit băiatul?”

Ghiorghe Munteanu: „Numai că i-a dat vreo ghioaga-n cap."

La stână, ciobanii ridică din umeri.

„Fără să spună nimic, bărbatul de 46 de ani ar fi plecat", susțin ei.

Cătălin Lepădatu, cioban: „A plecat de lângă noi. Am fost eu și cu stăpânii cu oile, de lângă noi a dispărut. A plecat de lângă noi, nu mai știm absolut nimic de el."

Costel Ifrim, proprietarul stânei: „I-a rămas aicea bagajul, telefonul. A venit poliția cu câini, a organizat oameni de la primărie, au făcut în zonă căutări și nu s-a dat de el."

Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați: „Polițiștii au efectuat activitățile impuse în astfel de situații, inclusiv postarea datelor de identificare, dar, până în prezent, bărbatul nu a fost găsit."

Oricine poate oferi date care să ajute la găsirea lui Tudorel Munteanu este rugat să sune la 112, ori să anunțe cea mai apropiată secție de poliție.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO