Rezultatele ADN în cazul Mihaelei. Olandezul ar fi agresat și o fetiță din Iași, în 2016

Ultima actualizare: 26-09-2019 18:06

Rezultatele ADN confirmă fără dubii, că fetiţa din Dâmboviţa a fost omorâtă de cetăţeanul olandez, care a fugit apoi din ţară şi s-a sinucis pe autostradă.

Criminaliştii au primit joi datele care arată că bărbatul a fost lângă copilă înainte de moartea acesteia. Investigaţiile însă continua pentru că poliţiştii vor să vadă dacă olandezul are legătură cu un alt caz de agresiune sexuală asupra unor copii.

În iunie 2016, într-o comună din judeţul Iaşi, o fetiţă de opt ani a fost ademenită de un individ în maşină şi agresata sexual.

Agresiunea sexuală din comună Horleşti s-a petrecut în iunie 2016. Atunci, copila de opt ani se întorcea acasă de la magazin, când un tânăr i-a propus să o conducă la părinţi cu maşina sa.

Tatăl victimei: "El a oprit şi a spus: unde mergi fetiţa, unde mergi, hai că te duc eu. Nu, că stau mai încolo! Hai urcă în maşină şi i-a dat o gumiță de pe bord. Avea mai multe gume acolo. El a mers spre marginea satului, a venit prin sat iar, a venit pe la magazine, a trecut de două ori, fata i-a spus să oprească aici, dar nu a vrut nici atunci".

Când a văzut că necunoscutul nu o mai lăsa să coboare din maşină şi că începe să o atingă în mod indecent, fetiţa a început să ţipe speriată. Atunci, individul s-a întors în localitate şi a abandonat-o la intrarea în sat. Imediat, poliţia alertată de părinţi a început o anchetă.

Dosarul penal însă a rămas cu autor necunoscut.

Beatrice Romanescu, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: "În cadrul agresiunii sexuale din judeţul Iaşi în care a fost deschis dosar penal în anul 2016 nu au rezultat elemente suficiente care să ducă la identificarea autorului."

După ce a aflat de nenorocirea din Dâmboviţa şi când a văzut fotografia olandezului, chiar tatăl fetei s-a gândit că nu cumva acelaşi individ să fi fost cel care i-a agresat fetiţa.

Tatăl victimei: "S-a mai schimbat la figură, atunci avea codiţe, este acelaşi individ care avea cercel şi atunci".

Pentru a trece peste trauma, copilă din horleşti a fost consiliata de un psiholog de la Protecţia Copilului Iaşi.

Citeste și...
Parteneri