CTP, după eșecul Rovanei Plumb: "Dăncilă va rămâne pe scaunul acela, de unde nu va putea fi decât descarcerată"

Ultima actualizare: 26-09-2019 20:52

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să-și dea demisia după eșecul întregistrat de Rovana Plumb, pe care a propus-o drept comisar european în Parlamentul European.

Într-un interviu acordat Știrile Pro TV, gazetarul este de părere că liderii PSD au trimis-o pe Plumb în Parlamentul European - chiar dacă știau de problemele pe care le are - pentru că au crezut că ”ce merge” în Parlamentul de la București, ”pe Dâmbovița”, ”merge și la Bruxelles”.

”Doamna Dăncilă trăiește un triumf în acest moment, pentru că ce a spus dânsa, ce a repetat de zeci de ori în ultimele luni, și anume că nu putem să ne permitem compromiterea imaginii României în cazul în care s-ar dovedi că un candidat care reprezintă România, spunea dânsa, are niște probleme, să și le rezolve și după aceea…, pentru că altfel e foarte rău pentru România.

Numai că subiectul acestor ziceri era doamna Kovesi, nu era doamna Plumb. Iar acum s-a întâmplat exact ce a spus doamna Dancila, numai că datorită, mulțumită doamnei Plumb. Doamna Plumb este cea care a compromis imaginea României în acest moment, în mod brutal. Pentru că, vă dați seama, după o asemenea propunere care a fost avansată… știți de ce?

Că ne putem întreba, domnule, de ce au mers totuși până în pânzele negre cu Plumb? Măcar între ei știau că nu e în regulă acolo, știau foarte bine cine Plumb și câte matrapazlâcuri a făcut, ce satrapie a constituit în Dâmbovița acolo, cat costă 250.000 de euro Mercedesul fiului ei, știu foarte bine toate aceste ticăloșii pe care le-a făcut femeia tipică de partid PSD, Rovana Plumb de-a lungul timpului.

De ce au trimis-o totuși? Pentru că și-au imaginat, așa e mintea lor, modelată, nu pot să iasă din acest tipar, că ce merge ca la București și ca în Dâmbovița, ce merge în Parlamentul României, unde doamna Plumb a fost scoasă pe ușa din spate, ca să nu facă faţă justiției de către majoritatea PSD- ALDE, ce merge, deci, la București și pe Dâmbovița merge și la Bruxelles. Și acum s-au ciocnit de realitate.” - a spus Cristian Tudor Popescu.

De asemenea, gazetarul afirmă că președintele PSD Viorica Dăncilă a compromis imaginea României, deoarece este răspunzătoare pentru trimiterea Rovanei Plumb la Bruxelles. De asemenea, el critică și vizita oficială a premierului în SUA, deoarece acolo s-a întâlnit doar cu un ... ”primar de oraș, pe un hol”.

Dacă e vorba de compromiterea imaginii României, această sintagmă liberă pe care a tot vehiculat-o doamna Dăncilă, dânsa este răspunzătoare pentru trimiterea doamnei Plumb candidat, este răspunzătoare din acest punct de vedere pentru compromiterea imaginii României și mai este răspunzătoare direct dintr-un punct de vedere, pentru că tocmai s-a dus la Washington ca să se întâlnească cu un primar de oraș, pe un hol, într-un foaier.

Asta a fost toată realizarea deplasării pe bani grei, cu soți, soții, cu consoarte și consorți, la Washington a premierului României. Vă dați seama, acum, cam cum arată imaginea României când premierul României a făcut o asemenea deplasare la Washington unde n-a fost băgat în seamă de nimeni?”

Cristian Tudor Popescu mai afirmă că, în continuare, premierul Dăncilă ar trebui să apeleze la o consultare cu partidele parlamentare pentru numirea unui nou candidat la funcția de comisar european din partea României.

”Ar trebui ca doamna Dăncilă să recurgă la o largă consultare cu partidele politice parlamentare în acest moment în urma căreia să se ajungă la numirea unui candidat care să nu fie neapărat membru PSD. Poate să fie şi de la PSD, desi eu nu știu pe cine ar putea numi din nomenclatura pesedistă doamna Dăncilă acum, în locul doamnei Rovana Plumb fără riscul de a obține același rezultat, adică, respingerea. Pentru că selecția, contra-selecția la vârful PSD în ultimii trei ani a fost executată cu mare rigoare. Deci e incapabilă de așa ceva, dar asta ar fi singura soluție după părerea mea, o largă consultare.” - spune CTP.

Concluzia gazetarului este că Viorica Dăncilă este principala răspunzătoare pentru eșecul înregistrat de Rovana Plumb la Bruxelles, drept pentru care ar trebui să demisioneze - ceea ce nu se va întâmpla, însă.

”Va fi rău în continuare, din rău în mai rău. Doamna Dăncilă nu va lua nicio hotărâre înțeleaptă. De fapt, știți care ar fi cea mai normală hotărâre a sa? Ar trebui să-și dea demisia. Doamna Dăncilă, odată cu respingerea doamnei Plumb ar trebui să-și dea demisia, pentru că și-a asumat 100 % ...și-a asumat-o pe doamna Plumb, deci a pus România în această situație. Nu va face acest lucru doamna Dăncilă, va rămâne pe scaunul acela de unde nu va putea fi decât descarcerată. Altă posibilitate nu văd. Și va lua o hotărâre și mai proastă, după părerea mea, decât varianta Rovana Plumb.”

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă joi de Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI), a scris eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan pe contul său de Facebook.

Informaţia a fost confirmată pentru Agerpres de surse de la Bruxelles, care au mai menţionat că JURI a decis să scrie Comisiei Europene că există un conflict de interese în ceea ce o priveşte pe Rovana Plumb care trebuie să fie soluţionat.

Neil Corbett, head of press unit al Parlamentului European, a confirmat într-o conferinţă de presă că audierea Rovanei Plumb în comisiile de transporturi şi mediu (TRAN şi ENVI - n.r.), la 2 octombrie, aşa cum era programat, nu mai poate avea loc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO