CTP, după eșecul Rovanei Plumb: "Dăncilă va rămâne pe scaunul acela, de unde nu va putea fi decât descarcerată"

×
Codul embed a fost copiat

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să-și dea demisia după eșecul întregistrat de Rovana Plumb, pe care a propus-o drept comisar european în Parlamentul European.

Într-un interviu acordat Știrile Pro TV, gazetarul este de părere că liderii PSD au trimis-o pe Plumb în Parlamentul European - chiar dacă știau de problemele pe care le are - pentru că au crezut că ”ce merge” în Parlamentul de la București, ”pe Dâmbovița”, ”merge și la Bruxelles”.

”Doamna Dăncilă trăiește un triumf în acest moment, pentru că ce a spus dânsa, ce a repetat de zeci de ori în ultimele luni, și anume că nu putem să ne permitem compromiterea imaginii României în cazul în care s-ar dovedi că un candidat care reprezintă România, spunea dânsa, are niște probleme, să și le rezolve și după aceea…, pentru că altfel e foarte rău pentru România.

Numai că subiectul acestor ziceri era doamna Kovesi, nu era doamna Plumb. Iar acum s-a întâmplat exact ce a spus doamna Dancila, numai că datorită, mulțumită doamnei Plumb. Doamna Plumb este cea care a compromis imaginea României în acest moment, în mod brutal. Pentru că, vă dați seama, după o asemenea propunere care a fost avansată… știți de ce?

Că ne putem întreba, domnule, de ce au mers totuși până în pânzele negre cu Plumb? Măcar între ei știau că nu e în regulă acolo, știau foarte bine cine Plumb și câte matrapazlâcuri a făcut, ce satrapie a constituit în Dâmbovița acolo, cat costă 250.000 de euro Mercedesul fiului ei, știu foarte bine toate aceste ticăloșii pe care le-a făcut femeia tipică de partid PSD, Rovana Plumb de-a lungul timpului.

Citește și
Ludovic Orban
Orban: Premierul să nu mai facă nicio nominalizare de comisar european fără consultare
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

De ce au trimis-o totuși? Pentru că și-au imaginat, așa e mintea lor, modelată, nu pot să iasă din acest tipar, că ce merge ca la București și ca în Dâmbovița, ce merge în Parlamentul României, unde doamna Plumb a fost scoasă pe ușa din spate, ca să nu facă faţă justiției de către majoritatea PSD- ALDE, ce merge, deci, la București și pe Dâmbovița merge și la Bruxelles. Și acum s-au ciocnit de realitate.” - a spus Cristian Tudor Popescu.

De asemenea, gazetarul afirmă că președintele PSD Viorica Dăncilă a compromis imaginea României, deoarece este răspunzătoare pentru trimiterea Rovanei Plumb la Bruxelles. De asemenea, el critică și vizita oficială a premierului în SUA, deoarece acolo s-a întâlnit doar cu un ... ”primar de oraș, pe un hol”.

Dacă e vorba de compromiterea imaginii României, această sintagmă liberă pe care a tot vehiculat-o doamna Dăncilă, dânsa este răspunzătoare pentru trimiterea doamnei Plumb candidat, este răspunzătoare din acest punct de vedere pentru compromiterea imaginii României și mai este răspunzătoare direct dintr-un punct de vedere, pentru că tocmai s-a dus la Washington ca să se întâlnească cu un primar de oraș, pe un hol, într-un foaier.

Asta a fost toată realizarea deplasării pe bani grei, cu soți, soții, cu consoarte și consorți, la Washington a premierului României. Vă dați seama, acum, cam cum arată imaginea României când premierul României a făcut o asemenea deplasare la Washington unde n-a fost băgat în seamă de nimeni?”

Cristian Tudor Popescu mai afirmă că, în continuare, premierul Dăncilă ar trebui să apeleze la o consultare cu partidele parlamentare pentru numirea unui nou candidat la funcția de comisar european din partea României.

”Ar trebui ca doamna Dăncilă să recurgă la o largă consultare cu partidele politice parlamentare în acest moment în urma căreia să se ajungă la numirea unui candidat care să nu fie neapărat membru PSD. Poate să fie şi de la PSD, desi eu nu știu pe cine ar putea numi din nomenclatura pesedistă doamna Dăncilă acum, în locul doamnei Rovana Plumb fără riscul de a obține același rezultat, adică, respingerea. Pentru că selecția, contra-selecția la vârful PSD în ultimii trei ani a fost executată cu mare rigoare. Deci e incapabilă de așa ceva, dar asta ar fi singura soluție după părerea mea, o largă consultare.” - spune CTP.

Concluzia gazetarului este că Viorica Dăncilă este principala răspunzătoare pentru eșecul înregistrat de Rovana Plumb la Bruxelles, drept pentru care ar trebui să demisioneze - ceea ce nu se va întâmpla, însă.

”Va fi rău în continuare, din rău în mai rău. Doamna Dăncilă nu va lua nicio hotărâre înțeleaptă. De fapt, știți care ar fi cea mai normală hotărâre a sa? Ar trebui să-și dea demisia. Doamna Dăncilă, odată cu respingerea doamnei Plumb ar trebui să-și dea demisia, pentru că și-a asumat 100 % ...și-a asumat-o pe doamna Plumb, deci a pus România în această situație. Nu va face acest lucru doamna Dăncilă, va rămâne pe scaunul acela de unde nu va putea fi decât descarcerată. Altă posibilitate nu văd. Și va lua o hotărâre și mai proastă, după părerea mea, decât varianta Rovana Plumb.”

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă joi de Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI), a scris eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan pe contul său de Facebook.

Informaţia a fost confirmată pentru Agerpres de surse de la Bruxelles, care au mai menţionat că JURI a decis să scrie Comisiei Europene că există un conflict de interese în ceea ce o priveşte pe Rovana Plumb care trebuie să fie soluţionat.

Neil Corbett, head of press unit al Parlamentului European, a confirmat într-o conferinţă de presă că audierea Rovanei Plumb în comisiile de transporturi şi mediu (TRAN şi ENVI - n.r.), la 2 octombrie, aşa cum era programat, nu mai poate avea loc.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Audierea Rovanei Plumb în Parlamentul European, suspendată după ce comisia JURI nu i-a dat aviz
Audierea Rovanei Plumb în Parlamentul European, suspendată după ce comisia JURI nu i-a dat aviz

Rovana Plumb, comisarul european desemnat de România, a fost audiată joi de Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European (JURI) privind existenţa unor posibile conflicte de interese.

Orban: Premierul să nu mai facă nicio nominalizare de comisar european fără consultare
Orban: Premierul să nu mai facă nicio nominalizare de comisar european fără consultare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îi cere premierului Viorica Dăncilă să nu mai facă nicio propunere de comisar european fără consultarea şefului statului şi a Parlamentului, în contextul respingerii în Comisia juridică a PE a candidaturii Rovanei Plumb.

Ciolacu, după respingerea Rovanei: ”PSD nu are o variantă, are 10 variante de rezervă
Ciolacu, după respingerea Rovanei: ”PSD nu are o variantă, are 10 variante de rezervă"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a comentat joi respingerea în Comisia juridică a Parlamentului European a candidaturii Rovanei Plumb pentru postul de comisar european.

Cine sunt liderii PSD care pierd cei mai mulți bani după refuzul Autorității Electorale
Cine sunt liderii PSD care pierd cei mai mulți bani după refuzul Autorității Electorale

Rovana Plumb este liderul PSD care pierde cei mai mulți bani după ce Autoritatea Electorală Permanentă a respins rambursarea către PSD a sumei cheltuite de partid în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Siegfried Mureșan: ”Plumb NU a obținut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European”
Siegfried Mureșan: ”Plumb NU a obținut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European”

Europarlamentarul Siegfrid Mureșan a anunțat miercuri faptul că Rovana Plumb nu a primit aprobare din partea Comisiei Juridice a Parlametului European pentru a deveni comisar european.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.