Trucul care-i ajută pe miri să facă economii la nuntă. Restaurantele s-au adaptat

Ultima actualizare: 04-07-2019 20:28

Inspiraţi de nunţile din Ardeal care se desfăşoară pe timpul zilei, mulţi români din sudul ţării organizează aceste petreceri la lumina soarelui.

Mirii îşi întâmpină invitaţii în aer liber, după amiază, şi chefuiesc până la miezul nopţii, când taie tortul.

Apoi petrecăreţii se pot odihni, mai ales dacă a doua zi merg la serviciu.

Loredana şi-a dorit să se căsătorească pe plajă, înconjurată de familie şi de prieteni, în timp ce soarele este pe cer. A vrut o nuntă de zi, chiar dacă obiceiul le este străin celor din sudul ţării şi cunoscut în Ardeal.

Mireasă: "Momentul în care după... câteva zeci de minute bune tot ce aud de la invitaţii de la nuntă este cât de cool şi cât de mişto a fost şi ce bine a fost organizat."

La fel a procedat şi Roxana.

Roxana Racovițeanu: "Cununia civilă a început la ora 16, la ora 16:30 a avut loc cununia religioasă şi la ora 17 s-a dat start petrecerii. Şi cumva cred că asta m-a şi ajutat să aleg o nuntă de zi - posibilitatea de a le face pe toate în aceeaşi zi, m-a ajutat şi ca nivel de stres, a fost şi mai comod."

Restaurantele şi-au adaptat oferta şi organizează astfel de nunţi chiar şi în ziua de duminică.

O nuntă organizată duminica, pe timp de zi, înseamnă şi cheltuieli mai puţine. Asta pentru că duminica, la început şi la sfârşit de sezon, meniul este cu 25% mai ieftin decât sâmbăta. Iar în plin sezon de nunţi este redus cu 10%.

Asta în timp ce vă bucuraţi de aceleaşi decoruri ca la o nuntă organizată sâmbătă: caleașca trasă de cai, covor roşu şi aranjamente florale.

Tatiana Oltean, organizator nunţi: "Preţul unui meniu în plin sezon începe cu 75 de euro, meniul se personalizează în funcţie de dorinţele mirilor. Chiar dacă este mai ieftin, mirii beneficiază de aceleași servicii ca şi un eveniment organizat într-o zi de sâmbătă."

Ivona Nenu, organizator nunţi: "Invitaţii nu stau până târziu, prin urmare ei luni se duc la serviciu la birou şi atunci se calculează cumva că dacă începi petrecerea la ora 4 într-o zi de duminică, la ora 12 ai dat deja tortul."

O nuntă de zi organizată sâmbăta poate costa în funcţie de perioadă, restaurant şi numărul de invitaţi, şi 10.000 de euro. În timp ce una ţinuta duminica este poate fi cu 20-30% mai ieftină.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO