O tornada violenta a maturat o comuna din judetul Tulcea, in 5 minute. Furtuna a distrus case si a smuls copacii din radacini

Ultima actualizare: 06-06-2016 00:48

Natura s-a dezlantuit si intr-o localitate din judetul Tulcea, unde un fenomen rar intalnit la noi in tara a facut ravagii.

O tornada cu latimea de 60 de metri a maturat tot ce a gasit in cale pe o distanta de cativa kilometri.

In doar cinci minute, 12 case, farmacia, scoala si zeci de anexe gospodaresti au fost distruse de furtuna violenta.


Oamenii din localitatea Niculitel, judetul Tulcea, au trait clipe de cosmar. Brusc, cerul s-a intunecat, a inceput sa ploua si o tornada a maturat intreg satul.

Localnica: "Am auzit bubuituri in geam asa si zgomot, un zgomot puternic.  Am intrat in panica, tremuram toata, zburau toate, de teama nu am mai vrut sa privesc prapadul."

Dupa ce vijelia a trecut, oamenii au iesit din case si au vazut prapadul. Acoperisurile mai multor gospodarii au fost smulse, iar zeci de copaci au fost pusi la pamant."

Localnic: "Pe unde a prins a facut prapad. A dezvelit, a smuls copaci, zburau tablele prin aer, plastice, pungi, ca un vartej asa."

De frica ploii, cativa dintre ei au inceput deja sa isi repare casele.

Marin Badita, prefect Tulcea: "A fost o tornada care s-a derulat pe o latime de vreo 60 de metri si a luat satul de la vest spre est , ea a durat in jur de 5 minute. Era pericol sa iesi afara si sa te trezesti cu o placa de tabla sau de azbociment sa iti cada in cap."

Multe dintre locuinte sunt asigurate, dar oamenii se tem ca nu isi vor putea acoperi pagubele produse. Pentru cei fara asigurare, o comisie din partea Prefecturii Tulcea va veni la fata locului pentru a evalua daunele. Iar autoritatile vor solicita apoi un sprijin financiar de la Guvern.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO