O proteină de origine extraterestră a fost descoperită într-un meteorit

Ultima actualizare: 03-03-2020 13:19
Pamant
Shutterstock

Oamenii de știință susțin că au descoperit o proteină extraterestră într-un meteorit care s-a prăbușit în Algeria în urmă cu 30 de ani, relatează ScienceAlert.

Meteoritul Acfer 086 a fost găsit în Algeria în anul 1990, iar înauntrul său, cercetătorii au găsit un nou tip de proteină. Grupări de tip fier-oxigen-fier prezente în proteină sunt capabile să folosească lumina pentru a despărți apa în hidrogen și oxigen, spun cercetătorii, se arată într-un studiu.

Deși nu dovedește existența unor ființe extraterestre, proteina este un nou element indispensabil vieții găsit pe o rocă spațială. Sunt multe procese care pot produce proteine, însă viața nu poate exista fără aceste molecule, precizează ScienceAlert.

Echipa de cercetători a găsit cantități mai mari de aminoacizi decât arătau studiile precedente ale meteoritului, dar și alte elemente, precum fier și litiu. În urma unor cercetări ulterioare, aceștia au observat că grupările de aminoacizi nu erau izolate, ci formau o proteină, pe care oamenii de știință au numit-o hemolithină.

Potrivit cercetătorilor, acest lucru sugerează că structura sa diferită față de tipurile de proteine cunoscute indică faptul că este de proveniență extraterestră și ar fi fost formată în urmă cu 4,6 miliarde de ani în urmă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO