Primul caz de coronavirus în Ucraina. Bărbatul a venit din Italia și a tranzitat România

Ultima actualizare: 03-03-2020 14:58

Autorităţile din Ucraina au confirmat un prim caz de infectare cu coronavirus, a declarat marţi pentru Reuters Ihor Kuzin, directorul interimar al Centrului pentru sănătate publică din cadrul Ministerului ucrainean al Sănătăţii.

Bărbatul a fost internat sâmbătă în oraşul Cernăuţi (vest), după ce a călătorit în Ucraina din Italia, prin România, a precizat Kuzin.

Potrivit DPA, care citează o declaraţie făcută reporterilor de ministrul adjunct al Sănătăţii, Viktor Liaşko, bărbatul a zburat din Italia în România şi s-a întors cu maşina în Ucraina.

Pacientul se află într-o stare stabilă, iar soţia acestuia s-a plasat în izolare la domiciliu, a adăugat Liaşko.

„Ieri v-am spus că avem patru cazuri suspecte. Astăzi, unul dintre aceste cazuri a fost confirmat”, a precizat Liaşko.

În februarie, Ucraina şi-a evacuat cetăţenii din provincia chinezească Hubei, ceea ce a dus la confruntări între poliţie şi protestatari în faţa unui sanatoriu unde cei evacuaţi au fost plasaţi în carantină obligatorie.

Coronavirusul pare să se răspândească în prezent mult mai rapid în afara Chinei decât în interiorul acesteia, la nivel mondial numărul cazurilor de infectare ajungând la 90.914, dintre care 3.116 de decese, în 76 de ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP pe baza surselor oficiale, marţi, la ora 9:00 GMT.

Autorităţile române, în dialog cu cele ucrainene pentru verificarea traseului bărbatului

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, că autorităţile române sunt în dialog cu cele din Ucraina pentru verificarea traseului cetăţeanului ucrainean infectat cu coronavirus şi pentru obţinerea datelor necesare demarării unei anchete epidemiologice pe teritoriul României.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO