O profesoara de la Scoala Postliceala Sanitara "Fundeni" si sase eleve, retinute pentru mita

13-09-2013 15:29

Bacalaureat, eleve, scoala, examen

O profesoara de la Scoala Postliceala Sanitara "Fundeni" din Bucuresti a fost retinuta dupa ce ar fi cerut si primit peste 12.000 de lei de la elevele clasei la care era diriginta, pentru ca acestea sa promoveze un examen.

Profesoara Mariana Andriescu a fost retinuta joi, pentru luare de mita, si va fi prezentata Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, au precizat, vineri, reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Capitalei.

Alaturi de ea, au fost retinute Margareta Nela Mircea, Ginuta Zuluf, Carmen Gabriela Tone, Marina Liliana Serban, Andreea Rosu Gheorghita si Emilia Negrila, eleve in cadrul Scolii Postliceale Sanitare "Fundeni", cu varste cuprinse intre 31 si 44 de ani. Acestea sunt cercetate pentru dare de mita, in scopul promovarii examenului de certificare a calificarii profesionale a absolventilor din invatamantul postliceal - sesiunea august 2013, potrivit surselor citate.

Procurorii mai spun ca, la inceputul lunii august 2013, in calitate de membru evaluator intr-o subcomisie constituita pentru examenul de certificare a calificarii profesionale a absolventilor din invatamantul postliceal din Centrul de examen de la Scoala Postliceala Sanitara "Fundeni", profesoara a pretins si primit 1.300 de lei de la o parte dintre elevele clasei la care era diriginta, pentru a le pune la dispozitie cate un subiect pe care acestea sa-l sustina la proba practica, indiferent de subiectul extras.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO