Slujbă pentru Regele Mihai, la Biserica Ortodoxă din Lausanne. VIDEO
A mai rămas o zi până când Regele Mihai se va întoarce în ţară pentru totdeauna. Miercuri, trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi adus în România la ora 11:00, pe aeroportul Otopeni.
Marți, la biserica ortodoxă din Lausanne unde este depus trupul sau neînsuflețit, a fost oficiată o slujbă de rămas bun, la care au participat fiicele sale, principesele Elena și Sofia, prieteni și români din Elveția. Regele, s-a despărțit astfel de țara care l-a găzduit mai bine de 60 de ani.
Preoţii au oficiat o slujbă de pomenire pentru Regele Mihai. Slujba a fost transmisă LIVE pe stirileprotv.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Biserica ortodoxă greacă din Lausanne a fost plină de oameni care au vrut să îi fie alături Regelui Mihai. Slujba de rămas bun a fost ținută în 4 limbi: română, franceză, greacă și engleză. La căpătâiul Majestății Sale au stat două dintre fiicele sale: Elena și Sofia. La slujba au fost prezenți români stabiliți în Elveția, dar și în alte țări.
VIDEO mai jos:
Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va rămâne aici peste noapte, iar miercuri dimineață va fi dus la Geneva. De acolo, însoțit de familie va fi transportat cu un avion militar pentru a ajunge în București la 11, pe aeroportul Otopeni.
În Lausanne și-a găsit odihnă veșnică Regina mamă Elena, una dintre ființele pe care Regele le-a iubit cel mai mult.
Regina Mamă Elena a fost înmormântată în cimitirul din Lausanne în 1982. Pe crucea de pe mormântul său este inscripționată în limba franceză titulatura: Elena, Regina mamă a României și prințesă a Greciei.
Avocatul regelui din Elveția povestește cât de importantă a fost Regina Elena pentru unicul sau fiu.
Mickael Flaks, avocatul Casei Regale în Elveția: "L-am întrebat într-o zi cum a avut curajul că la 23 de ani să schimbe regimul, să între în război cu Germania. Mi-a răspuns simplu că mama lui, Regina Elena, i-a spus că tot ce se întâmplă nu era bine."
Elena a intrat în Familia Regală a României în 1921, atunci când s-a căsătorit cu Carol al II-lea și l-a născut pe Mihai în același an.