O nouă metodă de furat bani de pe carduri. Sunt deja zeci de persoane păgubite în România

Ultima actualizare: 28-10-2020 20:17

Mare atenție dacă încercați să vindeți ceva pe internet. Puteți intra în vizorul escrocilor.

Aceștia pretind că vor să vă cumpere bunurile și vă trimit un link unde, chipurile, trebuie să vă introduceți datele ca să puteți intra în posesia banilor.

În realitate, este doar o modalitate de a pune mâna pe informațiile dumneavoastră bancare, ca să vă poată fura apoi banii de pe card. S-au adunat deja zeci de păgubiți.

Victimă: „Aveam ceva de vânzare, mi-a trimis mesaj că vrea să cumpere și mi-a trimis un link unde trebuie să bag niște date. Doar că nu era contul bancar, ci numărul de card.”

Din nefericire sunt foarte mulți cei care au căzut în plasa infractorilor. O tânără și-a postat extrasul de cont cu toate sumele care s-au evaporat de pe card. Nouă tranzacții, una după alta, de la 55 la 558 de lei.

Îngrijorător este faptul că imediat au început să apară zeci de oameni care au trecut prin același lucru, sau au fost ținta acestei înșelătorii.

Practic, indivizi rămași deocamdată necunoscuți, pretind că vor să cumpere ceea ce oamenii vând, dar le transmit că plata au făcut-o pe o platformă de vânzări, iar vânzătorul trebuie să introducă datele de card ca să intre în posesia lor.

Evident, o minciună. Cei care-i vânează pe creduli nu ar fi români. Mesajele trimise sunt pline de greșeli.

Victimă: „Îmi luau, pur și simplu, toți banii din cont.”

Poliție: „Este un mod de operare. Nu ar trebui să le furnizezi în nicio situație astel de date despre card.”

Și cum unele victime le-au oferit și codul de securitate de pe spatele cardului, de cele mai multe ori banii nu mai pot fi recuperați. Indiferent de sumă, păgubiții trebuie să meargă la poliție și să depună plângere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO