Un elev de 7 ani este acuzat că își terorizează colegii și profesorii. Ce spune tatăl său

Ultima actualizare: 28-10-2020 18:07

Incidente repetate, care-l au drept protagonist pe un băiat de 7 ani, riscă să ducă la un scandal imens la o școală din Târgoviște. Părinții colegilor de clasă spun că cel mic este extrem de violent și îi agresează pe copii.

Tatăl școlarului, în schimb, o acuză pe învățătoare și pe director că îi maltratează fiul și a depus plângere la poliție.

Băiatul de șapte ani este extrem de agresiv, spun învăţătoarea şi părinţii colegilor săi.

Părinte: "Mi-a agresat cei doi copii, pe băieţel l-a împins pe scările şcolii, pe fetiţă a tras-o de păr, i-a smuls părul din cap.”

Irina Tănase, părinte: "Situația este urâtă şi gravă. Noi stăm în greav de o săptămână, înaintea vacanţei, să tragem un semnal de alarmă că instituţiile să facă ceva.”

Nicolae Nicolaescu, directorul școlii: "Elevul în cauză loveşte învăţătoarea, alte învăţătoare, degradează bunuri. Părinţii au început să îşi transfere copiii la alte şcoli."

Învăţătoarea şi directorul susţin că au încercat să colaboreze cu părinţii elevului cu probleme. Oamenii ar fi refuzat dialogul. Au propria lor variantă.

Tatăl elevului: "Copilul îmi acuză că învăţătoarea îl maltratează în clasă şi pe hol şi îl face de râs în faţa copiilor şi directorul mi l-a luat de ceafă. Eu am şi dovezi foto, copilul mi-a venit cu unghii în spate şi cotul, mâna stângă luxate, îi curgea sânge."

În asemenea situaţii, rolul unui psiholog se poate dovedi decisiv. Centrul de resurse şi Asistenta Educaţionala a încercat o soluție, fără succes însă.

Eugenia Setreanu, directorul CJRAE Dâmbovița: "Am alocat ore prin profesorul consilier şcolar din instituţie în derularea unor activităţi de consiliere. Am solicitat o evaluare de specialitate realizată de un cadru medical."

Cazul a ajuns și în atenția Direcţia pentru Protecţia Copilului.

DGASPC Dâmbovița: "Cele sesizate nu intrau în competenţa instituţiei noastre, nefiind suspiciune de abuz sau neglijenţă din partea părinţilor."

Între timp, învăţătoarea şi-a angajat un avocat și vrea să-i dea în judecată pe părinţii copilului acuzat că face probleme. La rândul lor, aceştia au depus mai multe plângeri la poliţie, atât la adresă femeii cât și a directorului. Ambii sunt acuzați de agresiune.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO