O navă care urma să transporte 16.500 de oi în Arabia Saudită, oprită în Portul Midia


Ultimul update: Sambata 30 Noiembrie 2019 16:45
Data publicarii: Sambata 30 Noiembrie 2019 16:36
Categorie: Stiri actuale
nava port midia

O navă care urma să transporte 16.500 de oi a fost oprită de inspectorii ANSVSA în Portul Midia, deoarece condițiile în care erau ținute animalele nu erau corespunzătoare.

Potrivit unui comunicat, nu toate boxele aveau recipiente suficiente de adăpare, iar furajele încărcate erau prea puține.

Ca urmare, ANSVSA a decis reținerea transportului respectiv. Pentru evitarea stresului, animalele aflate la bordul navei rămân cazate în condiții de bunăstare. Serviciile veterinare supraveghează ca personalul navei să asigure hrănirea și adăparea acestora. Animalele vor fi menținute pe navă până la remedierea neconformităților constatate, dar nu mai mult de 72 de ore.” - se arată în comunicat.

ANSVSA a luat aceste măsuri după accidentul produs duminică, în care a fost implicată nava de transport animale vii Queen Hind. Din cele 14.600 de oi vii care se aflu pe acea navă au fost salvate doar 181.

"În ceea ce priveşte animalele aflate pe nava care a eşuat în portul Midia, au fost salvate în total 252 de oi, din care au supravieţuit 181, cărora li se asigură asitenţa sanitară veterinară permanentă. Starea lor de sănătatea este monitorizată, iar fişele clinice de observaţie sunt transmise către celula de criză din cadrul ANSVSA", mai precizează instituţia.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO