Fetita de doua saptamani, in stare grava la spital. Mama i-a dat pastile in cantitati cat pentru un adult

10-11-2014 18:11


O fetita de nici doua saptamani a ajuns la spitalul din Targu Jiu in stare grava, din cauza mamei sale, care i-a dat prea multe pastile pentru o presupusa raceala.

Femeia sufera de afectiuni psihice si nu a supravegheat-o nici un adult responsabil, cand si-a tratat copila. Medicii au reusit sa o salveze pe cea mica, iar pe mama au internat-o la psihiatrie. Sambata, de "Mihail si Gavril", fetita a fost botezata de una dintre doctoritele care au ingrijit-o.

Femeia de 43 de ani locuieste intr-o comuna din Gorj si se afla de mai bine de 20 de ani in evidenta psihiatrilor cu diagnosticul de schizofrenie. Primise recomandari din partea medicilor sa nu ramana gravida, da nu le-a respectat si nici nu si-a luat tratamentul.

"Riscul ca o pacienta cu schizofrenie sa comita agresiuni asupra unui copil minor e foarte mare si nu si-l poate asuma nimeni, mai ales daca nu ia tratament", sustine un medic psihiatru de la Spitalul Judetean Targu Jiu.

Acum doua saptamani femeia a adus pe lume un bebelus perfect sanatos si i-a ales si un nume: Alexandra. Tatal este si el bolnav psihic, iar femeia nu mai stie nimic de el. La cateva zile dupa nastere, ea si-a luat copilul acasa. Atunci medicii au lasat-o sa plece pentru ca mama ei, o batrana de 72 de ani, a semnat ca va avea grija de fiica ei si de bebelus, dar nu si-a respectat angajamentul.

Fara discernament si nesupravegheata, cand i s-a parut ca fetita ei ar fi racit, mama i-a administrat paracetamol si vitamine in cantitati pentru adulti. In plus facea crize, din cauza bolii, chiar in preajma copilului. La scurt timp, bebelusul a inceput sa se simta rau si sa vomite.

"Ajunsese de nu mai dormea deloc, agitatia pe care o prezenta ea o transmitea si copilului, copilul plangea, de cand a plecat mama copilul mananca si doarme, asa cum face orice nou nascut normal", a explicat dr. Elena Popescu sef sectie pediatrie Spitalul Judetean Targu Jiu.

Copilul a ajuns la spital in stare grava dar, din fericire, a fost salvat de medici. Bunica a recunoscut faptul ca nu isi poate supraveghea nici fata bolnava, nici nepoata. Dupa ce au salvat-o, cu acceptul rudelor, medicii au organizat la spital si botezul fetitei. Ea va fi data in plasament, iar mama ei este internata la psihiatrie, pana cand specialistii vor decide ca poate avea grija, fara riscuri, de copilul ei.
 

Tags: gorj, mama, spital,

VIDEO PROTVPLUS.RO