Cetateanul spaniol din Constanta, acuzat de pedofilie, va fi cercetat in libertate. Cum isi racola victimele

Ultima actualizare: 13-11-2014 07:06

Spaniolul de 51 de ani, acuzat de pedofilie, pentru ca a abuzat mai multi adolescenti dintr-un centru de plasament din Constanta, va fi cercetat in libertate.

Baietii pe care i-a batjocorit au povestit ca individul le promitea bani si droguri ca sa profite de ei. Asa ca procurorii au cerut, luni, arestarea lui, insa judecatorii au fost ingaduitori si nu l-au trimis in celula.

Timp de mai bine de o ora, cetateanul spaniol si avocatul lui au incercat sa-i convinga pe judecatori sa nu-l aresteze, pe motiv ca nu este pericol public.

"Noi consideram ca inchiderea judecatorului fondului a fost legala temeinica. Masura propusa de acesta a controlului judiciar cu obligatile inerente este suficienta la acest moment procesual", a spus avocatul Laurian Palcau.

Extrem de iritat, cetateanul spaniol a asteptat decizia magistratilor, care nu l-au trimisin celula si l-au plasat sub control judiciar. In tot acest timp, cei sase tineri din centrul de plasament sunt in atentia psihologilor.

Misiunea specialistilor nu este deloc usoara pentru ca vorbim de copii care traiesc intr-un centru de plasament. Unii dintre baieti provin din familii dezorganizate, iar violenta era litera de lege. Abuzurile la care au fost supusi acum nu fac altceva decat sa stearga toata munca depusa de psihologi ani de zile in incearcarea de a-i aduce pe tineri pe drumul cel bun.

"Deseori ei nu reusesc sa stabileasca niste relatii de atasament si atunci devin foarte vulnerabili si extrem de deschisi in fata persoanelor care nu au intentii tocmai bune", a spus psihologul Luminita Panait.

Intreg scandalul a iesit la iveala la inceputul lunii februarie, in timpul sedintelor periodice de consiliere psihologica la care sunt supusi tinerii din centrul de plasament.

"In urma unor sedinte de consiliere cu tinerii protejati la centrul de plasament a reiesit faptul ca un cetatean spaniol ii racoleaza pe acestia de pe strada, de la supermarket, oferindu-le sume de bani, tigari si invitandu-i la domiciliul sau", a spus Roxana Onea, DPC Constanta.

Barbatul este stabilit in Romania de 15 ani, detine un radio online si afaceri in Portul Constanta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO