Sase cazuri noi de HIV in Dolj, judetul unde tanarul de 25 de ani ar fi infectat mai multe tinere cu virusul

10-11-2014 16:56


Dupa moartea tanarului de 25 ani din Segarcea, infectat cu HIV, in Dolj au aparut 6 noi cazuri de persoane seropozitive, pe langa cele doua fete care au fost iubitele victimei.

Cunoscutii spun ca Daniel nu le-ar fi anuntat pe fete ca este bolnav, desi familia lui ii contrazice. Intre timp, ancheta procurorilor continua cu zeci de audieri si multi oameni se grabesc sa-si faca testul HIV de teama ca au fost infectati. 

Autoritatile vin cu cifre alarmante. In ultima luna in judetul Dolj s-au prezentat la analize, sa-si faca testul HIV, 1700 de oameni, cu 200 mai mult fata de o luna normala.

Toti s-au speriat dupa ce au aflat povestea lui Daniel, un tanar de 25 de ani, infectat cu HIV, care a murit recent. Partenerele lui au aflat de boala cand baiatul s-a prapadit.

Pe langa cele doua tinere confirmate ca fiind infectate in urma relatiei cu Daniel, medicii mai au in evidenta sase cazuri noi, despre care nu se stie daca au sau nu legatura cu el.

Cert este, spun specialistii, ca rata de multiplicare are o multime de variabile. Cresterea numarului celor posibil infectati de HIV este exponentiala.

Nimeni nu stie exact cate partenere a avut Daniel, dar anchetatorii vorbesc despre 20, 25 de tinere, care la randul lor au fost relatii sexuale si cu alti barbati.

Prietena lui Daniel, care a avut o relatie de 3 ani cu el, se lupta acum pentru viata ei, pentru ca testul i-a iesit pozitiv. Baiatul nu i-a spus niciodata ca are virusul HIV. Si probabil ca nu le-a spus nici celorlalte iubite, spun apropiatii, desi familia lui sustine contrariul.

Daniel traia o drama, povestesc rudele lui. Si-a urmat tratamentul pana cand a plecat un an de zile in Italia si l-a intrerupt. S-a intors din strainatate slabit, bolnav, iar un an mai tarziu s-a stins.

Procurorii vor sa afle cine este vinovat si au deschis un dosar de cercetare penala pentru infractiunea de transmitere a virusului HIV. Pana acum au fost audiate zeci de persoane.

Tags: hiv, ancheta, segarcea,

VIDEO PROTVPLUS.RO