O furtună violentă a smuls acoperișul unui liceu din Bacău. BAC-ul se terminase de o oră


Ultimul update: Miercuri 03 Iulie 2019 19:38
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2019 17:59
Categorie: Stiri actuale

După zile cu temperaturi sufocante de peste 35 de grade Celsius, mai bine de jumătate de ţară este sub cod galben sau chiar portocaliu de vreme rea.

Necazurile n-au întârziat să apară. Până acum, cel mai rău a fost în Bistriţa şi Bacău. Furtunile violente au spulberat acoperişurile şi au aruncat copacii peste maşini.

În Bacău, o furtună care nu a durat mai mult de un sfert de oră a făcut prăpăd. Vijelia a smuls acoperişul unui bloc de parcă ar fi fost o coală de hârtie. Iar la un mall din oraş - o bucată de tavan din zona cinematrografului s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilor. Un client îngrozit a găsit puterea să filmeze.

O angajată a fost prinsă sub dărâmături, dar - din fericire - nu a fost rănită grav.

Într-o altă parte a oraşului, vântul turbat a smuls şi acoperişul unui colegiu. Examenul de Bacalaureat se terminase de o oră.

În şcoala mai erau doar câţiva profesori şi personalul administrativ. Proiectilul uriaş a avariat grav o maşină şi uşor alte două.

Ramona Culina, profesor: "Sfârşit de lume. Sfârşit de lume. Vijelie, maşina care se clătină şi m-am mutat cu câteva secunde înainte. Aici eram şi cădea pe mine."

În tot oraşul Bacău zece maşini au fost distruse.

Localnic: "S-a întunecat dintr-o dată şi a început să bată vântul şi a venit furtuna puternic din toate părţile. A dat şi cu gheaţă, dar nu mare, în schimb a plouat puternic torenţial. Vijelie mare."

Vremea severă a făcut pagube şi în Vaslui. Şi aici o maşină a fost avariată de un arbore rupt de vânt.

În Bistriţa-Năsăud balconul unei case a fost distrus de un copac smuls de vijelie iar grindina a făcut praf culturile.

Localnic: "A fost furtună mare, n-am mai văzut aşa ceva"

Localnic: "Am văzut că e furtună şi am văzut că a căzut copacul pe casă."

Tot în Bistriţa, mai multe străzi au fost inundate. Probleme au fost şi în oraşul Năsăud, unde oamenii au rămas fără curent electric.

Centrul şi sud - estul ţării - inclusiv Capitala, sunt sub cod portocaliu de vijelii, ploi torenţiale şi grindina - până la noapte.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Jumătate de ţară este sub cod galben şi portocaliu de vreme rea. Balconul unei case, distrus
Panică în Botoșani după o vijelie care a smuls copacii:
VIDEO PROTVPLUS.RO