O femeie susține că a rămas fără 120 de mii de euro și fără bijuteriile din aur, după ce ar fi fost înșelată de chiriașa sa
O femeie din Huși susține că a rămas fără 120 de mii euro și fără bijuteriile din aur, după ce ar fi fost înșelată de cea pe care o primise în chirie.
Chiriașa s-ar fi lăudat că știe procurori și avocați din Iași, care i-ar putea intermedia achiziționarea unor apartamente, terenuri și mașini la prețuri mici. În cele din urmă, spune ea, a rămas fără nimic.
Femeia spune că totul ar fi început în toamna anului 2020, după ce a scos la închiriat un apartament, în municipiul Huși. O localnică i-a devenit chiriașă, iar aceasta i-a câștigat treptat încrederea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reclamantă: „Am fost sunată de o persoană pentru închirierea unui apartament. Eu eram într-o situație vulnerabilă, îmi murise soțul. Aveam nevoie de persoane aproape.”
Chiriașa a început să-i ceară văduvei bani împrumut, pentru o femeie procuror din Iași. Pentru a fi mai convingătoare, a pus-o în legătură cu presupusul magistrat, pe Whatsapp. Ulterior, i-ar fi dat sume consistente, pe semnătură, în prezența unui presupus avocat, avans pentru mai multe bunuri pe care văduva dorea să le cumpere.
Reclamantă: „Am plecat de la câteva sute de euro, apoi câte 5 mii pentru afacerile doamnei și avea nevoie de un împrumut. Știa că vreau să iau un apartament în Iași, a zis că mă poate ajuta. Trebuia să dau un avans, de 20 mii euro. Apartamentul nu s-a mai cumpărat. A fost vorba și de un teren în Bucium. Am trimis bani, terenul nu a fost luat. Știa că vreau o mașină. A spus la fel că mă vă ajuta, că vrea și ea (procuroarea n.r.) să cumpere 3-4 mașini în aceeași lună. Când spuneam că vreau să văd mașina, îmi spunea că e în garaj, să vin să o văd, vino și o vezi. Când ajungeam acolo, doamna nu era acasă.”
Văduva susține că a rămas în scurt timp și fără bijuteriile din aur.
Reclamantă: „A început să îmi ceară anumite obiecte din aur persoana care venea la mine și ducea banii. Cum că a văzut doamna procuror bijuteriile în poze și ea are aur și vrea să își facă la fel. Până am dat tot ce aveam. Cam 700-800 grame aur.”
Femeia spune că și-ar fi dat seama abia după șase luni că este păcălită.
Reclamantă: „A uitat să închidă telefonul și am auzit o discuție. Așa mi-am dat seama că e o bandă de escroci și că mi s-a luat tot ce am avut, munca mea și a soțului de o viață. Nu a mai recuperat nimic.”
A anunțat autoritățile, iar dosarul a ajuns în noiembrie 2021 la Curtea de Apel Iași.
Mihaela Manoliu, purtător de cuvânt IPJ vaslui: „În situația în care sunteți contactați de persoane care încearcă să vă convingă să depuneți bani în contul unor necunoscuți, nu dați curs acestor solicitări. Nu trimiteți date personale, prin email sau fax. Nu dați nimănui bani, iar dacă ați dat acești bani, rețineți semnalmentele persoanei. Nu furnizați persoanelor necunoscute date privind locul de muncă, situația familială sau domiciliul. Dacă sunteți victima unei infracțiuni de înșelăciune, anunțați cât mai repede Poliția.”
Femeia acuzată de înșelăciune nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.