O femeie din Iaşi, nevoită să facă aproape zilnic test PCR pentru a-şi vizita mama internată într-o clinică privată
O femeie din Iaşi susţine că a fost nevoită să facă aproape zilnic un test PCR pentru a-şi vizita mama internată într-o clinică privată. Şi timp de un an de zile, a făcut peste 200 de analize, pentru care a cheltuit peste 50 de mii de lei.
Reprezentanţii spitalului nu au comentat deocamdată situaţia. Cazul a ajuns şi în atenţia celor de la Ministerul Sănătăţii.
Corelia Bejan, reclamantă: ”Estimez cam la 50 de mii de lei cheltuiţi, au fost cam 200 de teste făcute. Nu a fost atât cheltuiala materială, cât a fost zbuciumul sufletesc, pentru că eu trebuia, în aceeaşi zi, să mă duc să o vizitez pe mama cu testul din ziua precedentă şi, în acelaşi timp, să fac testul pentru ziua următoare”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Dintr-un geamantan, femeia scoate un teanc de acte medicale: sute de buletine de analize, făcute pe perioada pandemiei, din martie anul trecut până în aprilie anul acesta.
Reclamanta se plânge că aproape zilnic dădea între 200 şi 250 de lei pentru fiecare test PCR, pe care trebuia să îl prezinte la recepţia spitalului privat, dacă voia să îşi vadă mama internată în secţia de îngrijiri paliative. Totul, pentru că nu era vaccinată anticovid.
Ultimul test făcut a fost la jumătatea lunii aprilie, exact în ziua în care mama i-a decedat în spitalul privat.
Corelia Bejan, reclamantă: ”Aproximativ cheltuiam 1000 de lei pe săptămână cu testele. Eram controlată la sânge, eram întrebată dacă nu cumva aceste teste sunt falsificate şi că, de fapt, eu doar schimb data de pe ele şi prezint acelaşi test, ceea ce evident nu s-a întâmplat”.
Până acum, reprezentanţii unităţii medicale nu au oferit un punct de vedere.
Cazul a ajuns în atenţia Ministerului Sănătăţii.
Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: ”În ceea ce priveşte modul de organizare, putem spune că unitățile sanitare, conform legislaţiei în vigoare, mai ales pe perioada pandemiei, au avut obligaţia de a-şi adapta procedurile de lucru, în vederea limitării şi prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2”.
Până acum, femeia nu a depus plângere Colegiul Medicilor, dar susţine că a fost victima unui abuz.