O femeie din Constanța a murit după ce a fost lovită de un autobuz. Şoferul a ieşit pozitiv la drugtest
Tragedie în Constanța. O femeie de 77 de ani a sfârșit prinsă sub un autobuz. Ar fi traversat neregulamentar chiar prin fața vehicului.
Testat, șoferul de 63 de ani, a ieșit pozitiv la opiode cu aparatul drugtest. Abia după 72 de ore rezultatele analizelor din sânge vor lămuri dacă se afla sub efectul unor medicamente sau al drogurilor.
Era 7 dimineața când bătrână de 77 de ani a traversat chiar prin fața autobuzului, prin loc neregulamentar. Șoferul nu a apucat s-o vadă la timp, iar femeia a fost prinsă sub roțile vehicului greu de câteva tone. Testat șoferul de 63 de ani a ieșit negativ la alcool, însă pozitiv la drugtest.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Adrian Chisoiu ag. Șef, Sindicat Europol Constanța: „A avut un rezultat pozitiv drugtest la opioide motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii substanțelor psihoactive din organism."
Rezultatele analizelor de laborator vor veni în maximum 72 de ore de la Institutul Mina Minovici, din Capitală. Deși există bănuială că rezultatul să fi fost dat de medicamentele pe care șoferul susține că le lua, compania de transport a început și ea propria ancheta internă.
Taximetrist: „Omul e nevinovat la vârstă la care o are... sau sunt aparatele astea defecte."
Specialiștii antidrog spun că rezultatul pozitiv la opioide apoate fi dat și de unele medicamente. Când sunt sub tratament, șoferii trebuie să specifice medicului sau farmacistului că au de gând să conducă, pentru a evita aceste situații.
Cms. șef Cristian Oprișan, fost director Agenția Antidrog Constanța: „Sunt de regulă analgezice, calmante, și conțin o substanță opioda, să spunem codeină. Conducătorii auto pot verifica pe cutia medicamentului. Există un triunghi roșu în interiorul căruia se află un semn al exclamării și atunci în această situație este de recomandat să nu se conducă autoturismul. Inclusiv 2-3 zile de la încetarea administrării medicamentelor în cauza."
Șoferul autobuzului este cercetat pentru ucidere din culpă.
Inspectoratul județean de Poliție Constanța a transmis că „testele rapide sunt de screening sau de orientare și nu sunt teste de diagnostic sau de certitudine așa cum sunt analizele efectuate în cadrul IML. Sistemul de testare Drug Test furnizează numai un rezultat preliminar."