O femeie cu trei copii a ajuns pe drumuri, dupa ce i-a dat casa unui camatar care o ameninta

Ultima actualizare: 07-11-2012 00:53

Cum sa faci rost de-o casa, repede si, daca se poate, gratis? "Cu forta", a gasit raspunsul un recidivist. Barbatul, care este acuzat ca terorizeaza o localitate intreaga din Ialomita, a lasat pe drumuri o mama cu 3 copii.

A profitat de faptul ca femeia era stramtorata si, prin teroare, a convins-o sa-i dea locuinta, pe baza unei chitante de mana.

Mai grav este ca un notar a girat toata povestea, iar politistii din comuna nu fac nimic in lipsa unor plangeri.

Cu sotul plecat la munca in strainatate si 3 copii mici in grija, Dorina Culina a ajuns in situatia disperata de a se imprumuta de la cea mai controversata familie din Vladeni, judetul Ialomita. A luat 600 de lei, pentru cateva luni.

Individul ii cerea de 9 ori suma datorata, iar asta inseamna camatarie. Iar argumentele lui au fost pe masura: a amenintat-o ca ii omoara copiii.

Femeia i-a dat toti banii pe care i-a strans, dar camatarul i-a cerut sa mearga si la notar. Acolo, alta poveste. In contractul de imprumut, plin de greseli, scria negru pe alb ca pentru 2.000 de euro, individul putea sa ii ia Dorinei tot ce avea.

Practic, notarul admite ca a fost martorul infractiunii de camatarie, pedepsita prin lege. Nu a verificat daca banii au existat in realitate si nici nu a considerat necesar sa ii explice femeii ca a semnat in alb o polita de executare silita. Dorina nu avea 2.000 de euro, iar amenintarile curgeau.

Asa ca a cedat. A facut o chitanta de mana la un invatator din sat - o hartie, fara nicio valoare juridica - prin care i-a cedat celui care o ameninta casa in care a locuit 25 de ani si terenul aferent - in total 1750 de metri patrati.

A primit 2.000 de lei, ca sa si achite facturile restante. Cel care a intocmit chitanta si a semnat in calitate de martor ridica din umeri.

Si uite asa, camatarul se declara acum proprietar cu drepturi depline pe casa femeii. Dar se insala amarnic. A scos-o din casa, desi imobilul este pe numele sotului. Practic, a comis un abuz. Acelasi lucru il spun si localnicii despre barbatul proaspat eliberat din penitenciar.

In ciuda, starii de teroare la politie e liniste si pace, pentru ca nu au fost inregistrate plangeri.

Asadar, vorbim despre o comuna in care o singura familie face legea si lasa o mama cu 3 copii pe drumuri. In tot acest timp, autoritatile se ascund sub declaratii oficiale, iar un notar care ar trebui sa ne protejeze de infractiuni accepta ca ele sa fie comise in prezenta sa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO