O femeie care ar fi încercat să împingă cel puțin doi călători în fața metroului a fost prinsă de autorități.

Totul, după ce un martor a reuşit să-i facă o poză agresoarei şi a cerut ajutor. Din spusele celor care au văzut scenele uluitoare, individa i-ar fi agresat pe oameni cu o cruce mare de lemn. Ulterior a fost identificată, reținută și internată în spitalul ''Clinic de Psihiatrie Obregia''. 

Femeia este acuzată de Poliţiștii de la Transporturi şi de câţiva martori că ar fi încercat să împingă pe șine niște călători aflaţi pe peron.

Incidentul s-a produs seara, în jurul orei 17.00, în staţia de metrou Lujerului, din Militari. Femeia l-a împins pe un bărbat, apoi s-a apropiat de o tânără pe care a împins-o cu un obiect. Din fericire, în acel moment trenul se afla în staţie, astfel că nu a existat pericolul ca pasagerii să cadă pe şine.

Obiectul din mâinile femeii era o cruce mare de lemn. Din spusele martorilor, individa vorbea şi mergea haotic prin staţie, apoi a urcat în metrou şi a plecat. Cel care a reuşit să o fotografieze a reclamat incidentul la poliție. Pentru a alerta pasagerii, dar şi pentru a aduna mai mulţi martori, a făcut public cazul prin intermediul unei pagini de Facebook.

Cornelia Dumitrache, administrator pagină MetroCrush: ”Dacă metroul nu era în staţie, dacă persoana era mai aproape de șine, dacă avea o cască în ureche şi nu auzea că cineva îi spunea ”Vezi că vine spre tine”, se putea întâmpla să cadă pe şine."

Poliţiștii au identificat-o pe agresoare și pentru că se comporta suspect au dus-o la Spitalul de Psihiatrie Obregia.

Metroul din Bucureşti nu are în acest moment în nicio staţie porţi automate de siguranță, asta deşi au existat cazuri în care pasagerii chiar au ajuns pe şine. În decembrie 2017 o tânără de 25 de ani a fost împinsă de o femeie în staţia Dristor.

Imaginile publicate atunci de poliţie sunt extrem de dure. Tânăra a încercat să se salveze, dar a fost lovită cu piciorul şi a rămas pe şine în faţa trenului care intra în staţie. Autoarea, pe numele său Magdalena Şerban şi-a explicat gestul susţinând că a suferit o depresie profundă. A fost condamnată definitiv la închisoare pe viaţă.

Într-un alt caz, o tânără care a ajuns pe şinele de metrou a fost salvată de doi pasageri. Aceştia au reuşit să o tragă din faţa garniturii care intra chiar atunci în staţie.

Într-un răspuns oficial, Metrorex susţine că a luat măsuri. A avertizat angajaţii şi firma de pază să-şi sporească vigilenţa pentru a preveni astfel de situaţii.

Reprezentanţii companiei spun că astfel de incidente sunt posibile în întreaga lume, aşa că au luat în considerare montarea unor sisteme de porţi glisante care să se deschidă odata cu uşile de metrou.

Proiectul este în faza de analiză și ar fi nevoie de aproape două milioane de euro pe staţie, potrivit unor surse.

Doar că preţurile nu pot fi susţinute, explică oficial Metrorex, asta după ce numărul de călători a scăzut în pandemie, iar preţul energiei a crescut.

Totuşi, un proiect pilot cu astfel de porţi se va desfăşura în Piaţa Victoriei. Deocamdată nu a fost anunţată data la care va începe testarea sistemului.