O femeie a murit, după ce a fost plimbată o noapte întreagă între spitale. Ea s-a infectat și cu o bacterie periculoasă
Sistemul sanitar începe să dea rateuri. Așa susține familia unei femei în vârstă de 66 de ani din Prahova, care a murit plimbată o noapte întreagă între spitale.
A fost internată într-un final, dar prea târziu. Pacienta, care se refăcea după infecția cu noul coronavirus, a fost diagnosticată cu Clostridium Difficile, o bacterie des întâlnită în spitale.
Cecilia Pavel a fost diagnosticată pe 12 septembrie cu SARS-CoV-2.
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
A stat internată în secția Boli Infecțioase timp de 16 zile, apoi medicii au trimis-o acasă, ca vindecată. După câteva zile însă, femeia, cu febră și probleme digestive, a chemat iar ambulanța. Analizele au arătat că era infectată cu o bacterie periculoasă, Clostridium Difficile, iar familia bănuiește că sursa a fost în spital.
Familia bănuiește că sursa infectării cu bacteria periculoasă a fost în spital
Pacienta a ajuns la spitalul non-Covid din Băicoi, dar aici starea ei s-a agravat.
Bogdan Pavel, fiul femeii: „Începând cu ora 8 seara, mama ne-a tot sunat sistematic, delira, spunea că îi este sete și nu este nimeni lângă ea să îi dea apă. Disperați, am încercat pe toate căile să luăm legătura cu spitalul. S-au dus la mama, au găsit-o cu tensiunea foarte scăzută.”
Medicii din Băicoi au considerat că pacienta are nevoie de terapie intensivă, așa că trebuia transferată la spitalul județean.
Oana Irimescu, manager Spitalul Orășenesc Băicoi: „Spitalul Orășenesc Băicoi nu dispune de suport ATI, nu dispune de laborator noaptea și nu dispune de radiologie. S-a încercat transferul pacientei către Spitalul Județean Ploiești.”
Bogdan Pavel, fiul femeii: „A ajuns aici, a fost consultată în salvare și citez, exact așa cum ni s-a comunicat telefonic de către angajații spitalului județean, dată retur de unde a venit, exact asta este exprimarea.”
Medicul a considerat că starea femeii nu justifică internarea în spital
Medicul care a consultat-o în Ploiești a considerat că starea femeii nu justifică internarea în spitalul județean.
La rândul lor, cei de la Băicoi au insistat și au trimis-o din nou la unitatea de rang superior. Era însă prea târziu. Transportată iar la Ploiești, femeia a murit.
Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al SJU Ploiești: „Într-adevăr pacienta a avut două prezentări. În momentul de față studiem declarațiile celor implicați pentru a vedea ce s-a întâmplat și a lămuri aceste aspecte.”
Raluca Băcioiu, fiica femeii: „I s-a refuzat dreptul la viață unui om, iar asta e cel mai dureros. Practic, cred că a petrecut mai mult timp pe drum în salvare decât acolo unde trebuia.”
Cu o jumătate de oră înainte de deces, femeii i s-au prelevat probe pentru un nou test Covid, care a ieșit pozitiv. De asemenea, s-a confirmat și infecția cu Clostridium Difficile. Familia ei este acum hotărâtă să sesizeze Colegiul Medicilor.
Anchete interne sunt în plină desfășurare atât la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, cât și la Spitalul Orășenesc Băicoi.