O delegatie BOR pleaca la Ierusalim. Se incearca reluarea legaturilor


Ultimul update: Marti 25 Septembrie 2012 18:59
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2011 12:58
Categorie: Stiri actuale

Daca voi nu ne vreti, noi va vrem. Cam asa s-ar putea traduce decizia de astazi a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, referitoare la hotararea Patriarhiei de la Ierusalim de a rupe legaturile cu noi.

Astfel, Biserica Romana a desemnat o delegatie care sa mearga la Ierusalim pentru a discuta oficial problemele existente.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a analizat hotararile Sfantului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului postate pe site-ul oficial in ziua de 9 mai 2011, considerand ca acestea contravin spiritului comuniunii fratesti intre Bisericile Ortodoxe surori.

"Cu toate acestea, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane nu intrerupe comuniunea cu Patriarhia Ierusalimului. Ca atare, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a desemnat o delegatie formata din Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Onorific Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Onorific Ioan, Episcopul Covasnei si Harghitei, Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor si Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop vicar patriarhal, cu mandatul de a purta un dialog oficial cu Patriarhia Ierusalimului pentru solutionarea acestei probleme", arata BOR.

Patriarhia Ierusalimului anunta, la 9 mai, ca a rupt relatiile cu Biserica Ortodoxa Romana, din cauza Asezamantul romanesc de la Ierihon.

Citeste si:

Biserica din Tara Sfanta rupe legaturile cu Patriarhia Romana

Patriarhia Romana a ridicat Asezamantul de la Ierihon fara aprobare scrisa

 

Tags: bor, sfantul sinod,

Biserica din Tara Sfanta rupe legaturile cu Patriarhia Romana
BOR tine predica razbunarii: vrea evacuarea unor chiriasi dintr-o cladire
BOR in afaceri lumesti: Curatatoria
VIDEO PROTVPLUS.RO