O cisternă încărcată cu motorină a luat foc, la rampa unei rafinării din Ploieşti

Ultima actualizare: 10-11-2020 18:04

Incident periculos la rampa de încărcare a unei rafinării din Ploieşti. O cisternă s-a aprins în momentul în care era alimentată.

Focul a cuprins în scurt timp întreaga încărcătură. Pericolul a fost uriaş pentru că în imediata apropiere se aflau mai multe rezervoare pline cu combustibil.

Cisterna care s-a aprins era încărcată cu 14 tone de motorină. Încă nu se ştie exact ce anume a declanşat incendiul. Martorii spun că la scurt timp după izbucnirea flăcărilor s-au auzit şi câteva bubuituri. Un fum negru şi gros se putea zări de la depărtare.

Cristian Romica, martor: „Flacăra, fum negru. Au ars două cisterne, cred. Pericol. Erau maşini la încărcat şi erau şi aşteptau la încărcat şi în curte”.

Când s-a declanşat incendiul, în rampa auto se aflau mai multe cisterne ce aşteptau să fie încărcate. Toate au fost scoase în mare grabă. Sirenele echipajelor de urgenţă s-au auzit în scurt timp. 34 de pompieri cu 5 autospeciale, dar şi câteva ambulanţe au fost trimise în zonă. Până la sosirea lor, serviciul de pompieri al rafinăriei a mai domolit vâlvătaia.

Colonel Dumitru Elisei, prim adjunct al ISU Prahova: „Eforturile s-au concentrat atât pe stingerea incendiului, cât şi pe protecţia zonei imediat învecinate, deoarece la o depărtare nu mare erau rezervoare cu benzină şi motorină. Iniţial, a fost risc de propagare şi la vecinătăţi la aceste rezervoare”.

Reprezentanţii rafinăriei au anunţat, marți la amiază, că situaţia este este sub control şi se va trece la cercetarea evenimentelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO