O bătrână din Dâmbovița, păgubită prin metoda „accidentul”. Ea fusese avertizată de fiu

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

A apărut o nouă victimă a escrocilor prin celebra metoda „accidentul". Este vorba despre o bătrână de 88 de ani din Aninoasa, Dâmboviţa, care a rămas fără 8.000 de lei în urma unui telefon primit de la un aşa-zis procuror.

Bărbatul a anunţat-o ca fiul ei a accidentat grav o tânără pe o trecere de pietoni şi, ca să nu facă puşcărie, trebuie urgent să o despăgubească pe victimă. Pensionara, credulă, le-a dat necunoscuţilor toate economiile.

Bătrână este văduvă de 12 ani şi locuieşte singură. Are trei copii, la casele lor. În urmă cu două zile, după prânz, a primit un telefon care a şocat-o,

Ioana Ghiță, pensionara păgubită: „În telefon s-a recomandat procuror şi a zis că a făcut băiatul meu accident. Şi eu am început să plâng, să ţip. A trimis pe cineva să ia bani.”
Reporter: „Ce calitate şi-a dat cel care a venit?”
Ioana Ghiță:Chestor.”

A doua zi, fiul femeii a venit în vizită. Abia atunci bătrâna şi-a dat seama că totul a fost o păcăleală şi au decis să anunţe imediat poliţia.

Vasile Ghiță, fiul pensionarei păgubite: „Mamă, de ce ai dat banii? Ştiai, că ţi-am spus înainte de sărbători, ca ăştia umbla după aşa ceva, să păcălească lumea!”
Femeie păgubită: „Aoleu, ce-am făcut.”
Reporter: „Aţi avertizat-o cu privire la metoda accidentul?”
Vasile Ghiță:Am avertizat-o, anul trecut, de sărbători.”

Numai în ultimele zile, poliţiştii din Dâmboviţa au primit cinci plângeri de la oameni care au căzut în plasa escrocilor. Victimele sunt mai ales bătrâni iar apelurile înşelătoare vin adesea pe telefonul fix.

Adelina Torcică, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa: În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti, în acest sens sau prin societăţile de asigurări.”

Dacă vor fi prinşi şi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă de la 1 la 5 ani de închisoare, pentru înşelăciune.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO