O bătrână a rămas fără adăpost în prag de sărbători, după ce casa ei s-a făcut scrum. Cum poate fi ajutată

Ultima actualizare: 03-12-2020 18:29

Sărbătorile o vor găsi în mare necaz pe o femeie de 77 de ani, din Butimanu, județul Dâmbovița.

Casa ei s-a făcut scrum și însăși bătrâna era cât pe ce să piară arsă de vie. Povestește că a avut mare noroc cu devotatul ei câine, care a alertat-o că se întâmplă ceva în bucătărie. Când a deschis ușa, a văzut cum coșul luase foc, iar în scurt timp vâlvătăile i-au înghițit toată casa.

Femeia, rămasă văduvă în urmă cu cinci ani, nu are copii și locuia singură, împreună cu devotatul Codiță, cățelușul pe care îl primise în dar de la o nepoată, chiar după ce îi murise bărbatul.

Proprietara casei arse: „El mi-a dat a doua șansă. Când trosnea în pod, a început să latre. Cățelul, el mi-a dat viața!”

Martorii povestesc că locuința a fost mistuită de flăcări în numai câteva minute, iar vâlvătăile amenințau și casele învecinate.

Cumnata proprietarei: „Aoleu, până sus și a ars tot, în întregime. Putea să ardă dacă nu ieșea săraca. De la coș a luat foc casa bătrânească. Nimic nu a mai rămas.”

Pompierii ajunși la fața locului au încercat să mai salveze din bunurile femeii, dar fără succes.

În urma incendiului au mai rămas doar câțiva pereți ce stau să se dărâme. După ce a scăpat cu viață, proprietara se roagă pentru încă o minune.

După ce a rămas sub cerul liber, bunica s-a adăpostit pentru moment la niște rude din apropiere. Speră însă că se vor găsi oameni cu suflet care să îi întindă o mâna de ajutor și să își construiască măcar o cameră.

Oricine dorește să o ajute pe bătrână, poate dona în contul următor:

RO 98 RZBR 0000 0600 1886 0376 - Badea Vasilica, cumnata proprietarei

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO